Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Donald Met De Robin Fantasy Tree

De Robin Fantasy Tree: Van idee tot Realiteit

Ontmoet Donald! De Creatieve Geest die de Robin Fantasy Tree Tot Leven Bracht.

Mijn naam is Donald Huybers en al meer dan 30 jaar ben ik actief in de Dierenwereld. In deze periode is mijn liefde voor de natuur en alles wat daarin leeft alleen maar gegroeid. Hierom is mijn missie helder: ik wil de natuur terugbrengen bij het houden van huisdieren. Ik ben er sterk van overtuigd dat een natuurlijke leefomgeving essentieel is voor het welzijn van onze geliefde huisdieren. Met mijn kennis en passie wil ik huisdiereigenaren inspireren en aanmoedigen om op een natuurlijkere manier naar de verzorging en huisvesting van hun huisdier te kijken.

Mijn missie is duidelijk: Dieren verzorgen zoals de natuur het heeft bedoeld! Samen kunnen we een wereld creëren waarin onze huisdieren een verzorging en huisvesting krijgen die aansluit bij hun natuurlijke behoefte.

Deze passie voor dieren en de natuur is allemaal begonnen met mijn vader, Jan Huybers, die op 18 september 1976 begon met de verkoop van vogels vanuit onze eigen kelder onder ons huis. Dit was het prille begin van “De Vogelkelder”.

In de afgelopen 45 jaar is “De Vogelkelder” uitgegroeid tot een begrip in Den Haag en omstreken. Nu bekend onder de naam Avonturia de Vogelkelder zijn we de grootste en meest avontuurlijke dierenspeciaalzaak van de Benelux.

Jan Mient
Avonturia de Vogelkelder Mient Vroeger Jimmy Jan Huijbers voliere

Dierenliefde: van Reptielen naar Vogels

Mijn vader had een diepe passie voor vogels, wat uiteindelijk ook leidde tot het ontstaan van de Vogelkelder.

In tegenstelling tot hem, voelde ik me nooit echt aangetrokken tot vogels en was ik van jongs af aan gefascineerd door reptielen.

Wat mij zo aantrekt in het houden van reptielen is dat er veel aandacht wordt besteed aan het creëren van een natuurlijke omgeving voor het dier.

Mijn passie voor reptielen groeide doordat het houden van deze dieren nauw verbonden is met de natuur. Bij reptielen gaat het allemaal om het begrijpen van hun natuurlijke leefomgeving en hoe we die zo nauwkeurig mogelijk kunnen nabootsen.

Een nieuwe Benadering op het Huisvesten van Vogels

Toen mijn vader in 2016 plotseling overleed, is er een moment gekomen dat ik ben gaan onderzoeken waarom ik vogels nooit zo interessant vond als mijn vader dat deed. Ik realiseerde me dat ik vogels wel degelijk leuk vond, maar dat het vooral de manier was waarop vogels gehouden werden en hoe erover gedacht werd, die me tegenstond.

Bij reptielen proberen we de natuurlijke habitat zo goed mogelijk na te bootsen, zodat de reptielen zich op hun gemak voelen in een voor hun natuurlijke leefomgeving. Dit in tegenstelling tot vogels, waarbij toen vaak de nadruk lag op praktische aspecten, zoals kleine kooitjes die gemakkelijk schoon te maken zijn, met slechts een simpele ronde stok in het midden.

Vogels verdienen een betere leefomgeving: een nieuwe benadering met respect voor hun natuurlijke behoeften en vrijheid.

Langzaamaan besefte ik dat ik wel degelijk interesse had voor vogels, alleen met een hele andere insteek. Toen ik begon na te denken over de manier waarop we vogels bij ons thuis houden, besefte ik dat er iets moest veranderen. Vogels zijn van nature vrij en actief, maar vaak zien we ze gehouden in kleine kooien zonder veel ruimte om te bewegen.

Dit is een beeld waar ik mij aan stoor en ik wil hier graag een verschil in kunnen maken. Ik wil vogels op een andere manier benaderen, met meer respect voor hun natuurlijke behoeften en vrijheid. Dit inzicht vormde de basis voor mijn zoektocht naar een nieuwe manier om volgens een betere en natuurgetrouwe leefomgeving te geven.

We kennen allemaal de uitdrukking “Zo vrij als een vogel“. Dit staat symbool voor vrijheid, zonder zorgen en beperkingen, vergelijkbaar met de onbelemmerde beweging van vogels in de lucht.

Robin Fantasy Tree

Mijn Missie! De Natuur terug in Huis

Hier is dus mijn missie begonnen! Ik wil een verandering teweegbrengen in de manier waarop wij vogels bij ons thuis houden. In de natuur hebben vogels een hoop vrijheid en wanneer zij niet vliegen zitten ze in en rondom bomen.

Bomen en vogels vormen een harmonieus samenspel in de natuur, waarin ze hand in hand leven.

Daarom ligt mijn focus op het creëren van een natuurlijke omgeving waarin vogels zich vrij en comfortabel kunnen bewegen. En dit is de Robin Fantasy Tree geworden.

De Robin Fantasy Tree Donald Die Perches Uitzoek

De Natuur als Inspiratie: Streven naar Harmonie en Balans

De natuur vormt voor mij een oneindige bron van inspiratie. Het is fascinerend hoe alles in de natuur perfect in harmonie en balans is. Tijdens mijn onderzoek en observaties focus ik me niet alleen op de dieren zelf, maar leg ik juist de nadruk op de omgeving waarin ze leven en de interacties die daar plaatsvinden. Om deze reden breng ik veel tijd in de natuur door en kijk ik veel naar natuurdocumentaires die een waardevolle bron van kennis voor mij zijn.

Mijn missie was duidelijk! Ik wilde een natuurlijke omgeving creëren waarin vogels zich vrij en comfortabel kunnen voelen, net zoals ze dat in het wild ervaren.

Door me te laten inspireren door de natuurlijke omgevingen en processen kan ik mijn visie verder ontwikkelen. En streven naar een leefomgeving voor vogels die in lijn is met de harmonie en balans die de natuur zo voorkomt.

De Robin Fantasy Tree Donald

En zo begon mijn avontuur met de Robin Fantasy Tree. Mijn broer Jimmy had hele stevige bomen geïmporteerd uit Indonesië.

Deze bomen werden toen gebruikt als katten en plantenboom. Jimmy daagde mij uit om te kijken of ik met deze unieke boom ook iets anders kon maken.

Deze teakboom werd de basis voor mijn nieuwe concept; de Robin Fantasy Tree. Een oersterke boom die uitermate geschikt is voor vogels en ze een veilige plek geeft waar ze natuurlijk gedrag kunnen vertonen.

Details bepalen het Succes van de Robin Fantasy Tree

Het gehele proces van ontwerp, het verzamelen van materialen en de constructie van de Robin Fantasy Tree is een combinatie van inspiratie uit de natuur en mijn eigen creativiteit. De stevige teakhouten basis ben ik gaan uitbreiden met Java perches. Met deze Java perches creëer ik extra zitruimte op verschillende hoogtes voor je vogel.

Strategische plaatsing voor optimaal gebruiksplezier

Voor mij is de juiste plaatsing van de perches enorm belangrijk! Dit zorgt dat er een optimale “beweegflow” ontstaat voor je vogel. Tijdens het creëren van de Robin Fantasy Tree visualiseer ik hoe je vogel zich kan bewegen over de takken. Van hoog naar laag, heen en weer, net zoals ze dat in de natuur zouden doen.

Bij het selecteren van de java perches zorg ik ervoor dat er variatie is in de diktes van de takken. Dit bootst de natuurlijke diversiteit aan takken in de natuur na en zorgt ervoor dat de voeten van je vogel goed worden gemasseerd. Hierdoor worden vervelende pootaandoeningen, zoals Bumblefoot, voorkomen.

Met de Robin Fantasy Tree wil ik laten zien dat het mogelijk is om vogels op een andere manier te houden. Met meer respect voor hun natuurlijke behoeften en vrijheid.

De kracht van de wind

In de natuur is het nooit windstil en dit zorgt ervoor dat vogels soms acrobatische capriolen uit moeten halen om te blijven zitten. Om dit na te bootsen plaats ik op elke Robin Fantasy Tree een Spiraal Touw, deze beweegt heen en weer en zorgt dat vogels dezelfde capriolen als in de natuur moeten uit halen. Dit bewegende Spiraal Touw zorgt ook voor een goede voet- en coördinatie training van jouw vogel.

Verbindende mogelijkheden

Elke Robin Fantasy Tree voorzie ik van 4 tot 6 strategisch geplaatste haken of ogen. Deze bevestigingspunten bieden jou als vogeleigenaar de mogelijkheid om vogelspeelgoed op te hangen. Hierdoor kun je gemakkelijk extra verrijking en stimulatie creëren voor je vogel.

Daarbij is het mogelijk om via de haken en ogen meerdere Robin Fantasy Trees met elkaar te verbinden. Je kan meerdere bomen in een ruimte plaatsen en deze middels sisal touw met elkaar in connectie brengen. Of je kan jouw Robin Fantasy Tree verbinden met de kooi of volière van jouw vogel.

Verschillende maten

Ik maak de Robin Fantasy Tree in 3 verschillende maten; 1 gericht op het kleinere formaat Valkparkiet & Bonte Boertje, 1 maat op de Grijze Roodstaart Papegaai & Edel Papegaai en de grootste maat gericht op het formaat Ara & Kaketoe.

Heb jij bepaalde wensen voor jouw eigen Robin Fantasy Tree? Neem dan gemakkelijk contact met ons op. Dan doe ik mijn best om een Robin Fantasy Tree te creëren die voldoet aan al jouw wensen en ideeën.

De Robin Fantasy Tree Donald Bezig Met De Plaatsing

Optimaliseer de leefomgeving van je vogel met UV-verlichting

Als je jouw vogel een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving wilt bieden, raad ik aan om boven de Robin Fantasy Tree UV-verlichting te hangen. Ik ben ervan overtuigd dat UV-verlichting een essentiële rol speelt in het welzijn van vogels en bijdraagt aan het creëren van een natuurlijke en gezonde omgeving van jouw vogel.

UV-verlichting is een belangrijk onderdeel van de verzorging van jouw vogel. Het helpt hun om natuurlijke gedrag te vertonen en hun welzijn te bevorderen.

Wist jij dat het gebrek aan UV verlichting bij jouw vogel vergelijkbare symptomen geeft als een pittige winterdepressie bij mensen?

Vogels kunnen UVB-straling gebruiken om vitamine D3 in hun lichaam aan te maken, wat essentieel is voor een goede calciumopname en gezonde botten.

Daarnaast heeft UV-licht invloed op het gedrag, de voortplanting en het verenkleed van vogels. Het zorgt voor een betere kleurweergave en dit helpt bij het uitvoeren van belangrijke dagelijkse activiteiten, zoals foerageren, rusten en communiceren.

Wil jij alles weten over UV-Verlichting? Lees het in onze blog “Alle informatie over UV Lampen

Robin Fantasty Tree Soldaat Ara

Waar komt de naam Robin Fantasy Tree vandaan?

Tijdens het proces van brainstormen en het creëren van de allereerste Robin Fantasy Tree werd ik geïnspireerd door mijn zoon Robin. Hij moedigde me aan om out of the box te denken en mijn fantasie de vrije loop te laten gaan. Daarom draagt de boom de naam Robin Fantasy Tree, als een eerbetoon aan mijn bron van inspiratie en de mogelijkheid om te dromen en te fantaseren.

Wat brengt de toekomst?

Ik geniet ervan om te blijven dromen, fantaseren en te ontwikkelen, met de natuur altijd als centraal uitgangspunt. Het is mijn constante streven om nieuwe en verbeterde producten te ontwikkelen die passen bij mijn missie en visie.

Voor de toekomst heb ik het idee om meer kurkproducten te integreren in de Robin Fantasy Tree. Ik geloof sterk in de kracht van kurk en ben ervan overtuigd dat het een geweldige aanvulling zou zijn.

Marco En Donald Met Robin Fantasy Tree

Met veel plezier en passie creëer ik de Robin Fantasy Tree Vogelbomen. Het is een geweldige ervaring om mijn kennis over de natuur toe te passen en te zien hoe de bomen die ik maak bijdragen aan het natuurlijk houden van vogels.

Ik voel me enorm trots dat de Robin Fantasy Tree op dit moment een van onze meest geliefde producten is. Ik haal er voldoeding uit om te weten dat ik hiermee een groot aantal vogelliefhebbers kan inspireren om een optimale leefomgeving te bieden aan hun vogel.

liaan3

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website