Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Jan Soldatenara Papegaai Ara Groen Tropische Vijver

Vogelwereld

Vogelwereld Vogelafdeling Vogel Parkiet Papegaai kopen Vogelwinkel Papegaaienwinkel
Liaan2 Corner Image Center Left Corner Lower Right Caique
Vogelwereld Den Haag Aanzicht

Ontdek de Vogelwereld

Welkom bij de Vogelwereld van Avonturia de Vogelkelder. In deze wereld vind je alles voor jouw vogels. Met een oppervlakte van maar liefst 600 m2 alleen aan vogelartikelen weet je zeker dat je hier slaagt. Wij bieden het complete assortiment van voeding, kooien, speelgoed tot aan honderden grote natuurlijke bomen en speelplaatsen voor parkieten en papegaaien.

Papiertjes 2

Natuurlijk leefomgeving

Bij Avonturia de Vogelkelder is natuur, avontuur en beleving erg belangrijk. Wij willen jou dan ook graag inspireren om te kijken naar de natuur. Wij zijn continue opzoek naar nieuwe producten die aansluiten bij de natuurlijke leefomgeving van jouw vogel. Hoe kunnen wij dit terug in huis laten komen? Wij zijn meer dan een gewone dierenwinkel, beleef het zelf!

Vooral voor kromsnavels hebben we een uniek assortiment met zorg samengesteld vanuit de hele wereld. Ook op onze webshop kan je alles vinden, maar let op dit is slechts een kleine greep uit het assortiment. In de winkel is het assortiment aan vogel, parkieten en papegaaien producten groter dan op de webshop.

Wij hebben regelmatig tamme parkieten, valkparkieten, agaporniden, forpussen, pyrrhura’s of andere parkietachtigen en dwergpapegaaien in de verkoop. Kom gerust langs, onze medewerkers informeren je graag!

Divider 400x300 Left Ara
Foto Carmen Edelpapegaai

Waar moet ik op letten als ik een vogel koop?

Als je van plan bent een vogel te kopen, dan zijn er een aantal dingen die je je van te voren moet afvragen. Zo heeft een vogel genoeg ruimte nodig om te kunnen slapen, ravotten, klimmen en klauteren. Deze leefomgeving dient veilig en vertrouwt te zijn voor een huisdier. Daarnaast vergt het houden en verzorgen van een vogel veel tijd en aandacht. Vogels zijn intelligente dieren die goed opgevoed, vermaakt en verzorgt moeten worden. Dit kost niet alleen tijd maar brengt ook kosten met zich mee.

Een vogel maakt deel uit van het gezin. Het is daarom belangrijk dat je niet voor onverwachte problemen komt te staan. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat vogels best oud kunnen worden. Wanneer je goed voorbereid besluit een vogel aan te schaffen, zullen jij en de vogel het grootste plezier beleven aan elkaars gezelschap.

Papiertjes 2

Foerageren 

“Zoeken naar voedsel” is eigenlijk een betere term voor “foerageren”.

In het wild spenderen vogels de meeste tijd aan het zoeken naar eten. Zodra ze wakker worden, roepen ze hun vogelvrienden bijeen en gaan ze samen op jacht naar voedsel. Daarna rusten ze een beetje, spelen ze wat, en tegen de namiddag gaan ze weer op pad om hun buikjes te vullen. Het leuke is dat elke vogel zijn eigen speciale trucje heeft om aan eten te komen. Neem bijvoorbeeld een kaketoe die graag op de grond tussen de bladeren en struiken scharrelt. Aan de andere kant heb je een specht die met zijn scherpe snavel insecten uit boomschors peutert. Kortom, het jagen naar eten is een essentieel onderdeel van het leven van een vogel.

Agapornis Vogelwereld Avonturia kopen

Back Zoo Nature

Met Back Zoo Nature breng je je huisdier een stukje dichter bij zijn roots. En weet je wat? Niet alleen je vogel vriendje geniet ervan, jijzelf zult ook versteld staan van hoe tof het is om je huisdier in zijn natuurlijke habitat te zien. Met Back Zoo Nature haal je een stukje natuur in huis, met alles erop en eraan: denk aan bodembedekking, bomen, lianen en ruim 500 speeltjes. Back Zoo Nature is altijd op zoek naar nieuwe natuurlijke goodies van over de hele wereld. Dus als je iets bijzonders zoekt, zit je bij Back Zoo Nature goed.

Relaxobird Vogel

Geluidstherapie

Geluidtherapie is ontwikkeld om vogels rustig en minder gestrest te laten voelen. Geluid is eigenlijk gewoon trillingen of golven, en geluidstherapie, zoals een relaxopet,  gebruikt speciale geluidsgolven die vogels fijn en rustig vinden. In plaats van gewoon wat willekeurige geluiden, maken ze rustige deuntjes om een soort ontspannend geluidssfeertje te creëren. Die deuntjes worden speciaal bedacht om het zenuwstelsel van vogels te kalmeren.

Vooral handig als vogels vaak nerveus worden, zoals wanneer het druk is, er veel lawaai is, of er andere stressvolle dingen gebeuren. Als vogels last hebben van angst of rare gedragsproblemen hebben, kan dat geluidsgedoe hen helpen om zich beter te voelen. Bijvoorbeeld, vogels die niet goed alleen kunnen zijn of agressief zijn, kunnen er baat bij hebben.

 

Papegaai Snavel

Welke vogel is geschikt voor mij?

Bij het uitzoeken van een vogel is het belangrijk om jezelf van te voren deze vragen te stellen:

  • Hoeveel ruimte kan je de vogel geven?
  • Is de vogel voor jou alleen of voor het hele gezin?
  • Heb je andere huisdieren in huis?
  • Wil je de vogel tam maken of blijft de vogel in de kooi?
  • Wil je de vogel alleen houden of samen met andere vogels?
  • Hoeveel tijd kan je aan de vogel besteden?

De medewerkers van de Vogelwereld van Avonturia helpen jou graag bij het maken van een juiste keuze. Ze hebben de kennis om je te informeren over verschillende soorten vogels. Zowel kromsnavels als tropische vogels en kanaries.

Papiertjes 2

Ben je van plan een vogel te kopen?

Dan ben je bij Avonturia de Vogelkelder aan het juiste adres. Onze Vogelwereld wordt gerund door echte specialisten die je met alle liefde informeren en al jouw vragen beantwoorden. In onze winkel in Den Haag kan je verschillende soorten vogels kopen van tropische vogels tot parkieten en kleine papegaaiensoorten. Wij verkopen de volgende vogelsoorten: grasparkiet, valkparkiet, regenboog grasparkiet, kakariki, pyrrhura, agapornis, bonte boertje, caique en forpus. Bel voor je bezoek voor de zekerheid even naar onze Vogelwereld zodat je zeker weet dat we de soort waar jij naar opzoek bent hebben.

Alle vogels die bij ons binnenkomen worden eerst 6 weken in quarantaine geplaatst. Hier worden zij preventief behandeld tegen de meest voorkomende vogelziekten, onder toezicht van de dierenarts.
Wij staan op deze manier garant voor de verkoop van gezonde vogels en doen er alles aan om op deze manier kwaliteit te waarborgen.

Liaan 3
Vitakraft zoo-max kopen vogelwereld Avonturia Den Haag
Vliegende Ara 3
Click here to go to the top of the website