Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Header Vogelspagina Avonturia De Vogelkelder

Ara’s

Ara’s zijn vogels die in tegenstelling tot papegaaien een lange staart hebben. Over het algemeen zijn het grote vogels, maar er zijn ook kleinere exemplaren die qua grootte eerder op een papegaai lijken en toch tot de groep ara’s worden gerekend. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Ara nobilis (Roodschouderara). Alle ara’s hebben een kromme snavel die geschikt is voor het openbreken van zaden en noten. Ook is deze snavel zeer geschikt om mee te bouwen, klimmen en natuurlijk slopen.

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Papiertjes 2

Ara Informatie

Ara’s hebben over het algemeen veel stimulatie nodig zodat ze zich niet gaan vervelen. Ze zijn erg slim dus een voerpuzzel of bijvoorbeeld een ‘’Brain-game’’ enzovoort is geen overbodige luxe. Ook speelgoed om te klimmen en klauteren, om aan te hangen, om te slopen enzovoort mag niet ontbreken. Want vergeet niet dat een ara in de natuur ongeveer 5 tot 8 uur per dag heel actief bezig is met voer zoeken en het gevonden voer opeten. Door het juiste speelgoed te geven kunnen we dit in de huiskamer zoveel mogelijk nabootsen.

Ook de voeding zelf is heel erg belangrijk voor een ara. Om ervoor te zorgen dat je ara de juiste voedingsstoffen binnen krijgt is het verstandig om het dieet van je ara voor 70% te laten bestaan uit pellets (het liefst wel pellets die zijn afgestemd op de (soort) ara). In deze brokjes zit echt alles in wat ze nodig hebben. Omdat de ouderwetse standaardvoeding voor een ara bestaat uit een zadenmengelingen kan de ara hierdoor makkelijk selectief gaan eten (ze eten bijvoorbeeld alleen de lekkere zonnebloempitten uit de mengeling en laten de rest liggen). Deze zadenmengelingen kunnen wel gebruikt worden om de overige 30% van de voeding voor een ara te realiseren. Deze 30% moet namelijk bestaan uit zaden, noten, groente en fruit.

 

Verschillende Soorten Ara’s

Er zijn verschillende soorten ara’s, waarvan er in ieder geval nog 8 soorten van in leven zijn. De meest bekende ara is toch wel de blauwgele ara. De kleinste ara is de ara severus, oftewel dwergara, met een lengte van 45 centimeter. Er zijn echter meer soorten met ara in hun naam, welke eigenlijk geen echte ara’s zijn, dit gaat om 9 soorten. Je zou dus kunnen spreken over 17 soorten ara’s, waarvan er dus maar 8 echte ara’s zijn. De grootste bekende is de Hyacint Ara (90-100 cm), maar behoort eigenlijk tot een ander soort.

Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website