Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Header Vogelspagina Avonturia De Vogelkelder

Vogels

Divider 400x300 Left Blad

Wat een prachtige dieren zijn vogels en wat bestaat de groep uit een groot aantal soorten. Van de paradijsvogels tot papegaaien tot parkieten tot de mus in uw tuin, de groep vogels bestaat uit meer dan 10.000 soorten vogels. De ene nog kleurrijker dan de andere, prachtig.

Maar wat maakt een vogel nou een vogel? Heeft het dier veren? En heeft het dier een snavel? En legt het dier eieren? Dan is het hoogstwaarschijnlijk een vogel. U zou misschien nu denken: ‘’ Ja, maar ze vliegen ook’’. Maar vergeet niet dat bijvoorbeeld kiwi’s, kippen, struisvogels en kwartels ook vogels zijn, maar niet kunnen vliegen.

Papiertjes 2
Papiertjes 2

Geschiedenis

De oorsprong van de vogel ligt ver in het verleden. In het Jura-tijdperk om precies te zijn. Er was toen een reptiel dat het zat was om overal heen te moeten lopen, het duurde zo lang om ergens te komen, dit reptiel evolueerde over verschillende generaties tot de oervogel Archaeopteryx. Dit is de eerste sauriër met veren en vleugels. Deze oervogel staat aan het kinderbedje van alle vogelsoorten die we op aarde kennen. Het is raar om te bedenken dat een vogel een evolutie is van een reptiel, maar kijk eens goed naar de poten van een vogel en dan ziet u dat de vogel nog stiekem wat bewaard heeft van zijn voorouders. Over het algemeen hebben vogels namelijk nog schubben op de poten.

Vogels

De soorten vogels die het meest in de huiskamer gehouden worden zijn toch wel: de tropische vogels, de papegaaien, de parkieten en de dwergpapegaaien. Dit komt onder andere omdat deze vogels (over het algemeen) goed in huis te houden zijn. Een eend lijkt bijvoorbeeld leuk als huisdier. maar een zwembad in huis maken is niet te doen. De kleinere soorten vogels worden daarom het meeste in huis gehouden, denk daarbij aan de populaire kanaries, grasparkieten en zebravinken.

Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website