Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Header Contact 1920x400 2 Min

Het magische gevoel van Avonturia

Liaan2 Corner Image Center Left Papiertjes 2

Ontdek het gevoel

Al 45 jaar een begrip in Den Haag en verre omstreken… and still going strong! Avonturia De Vogelkelder. Toen oprichter Jan Huybers eind 2016 totaal onverwacht overleed, twijfelden zijn zoons Jimmy en Donald geen moment. De visie van hun vader zou hoe dan ook worden voortgezet: Ontdek, beleef en bewonder.

De grootste dierenspeciaalzaak

In de grootste dierenwinkel van Nederland wordt niet alleen hondenvoer en zaagsel verkocht, je vindt er zelfs een kleine dierentuin met stokstaartjes en aapjes. Je kunt er je feestje vieren, lekker eten in brasserie de Oehoe en straks is er zelfs een pinguin academy waar kinderen lesjes kunnen krijgen en bedrijven presentaties kunnen geven. Het nog te bouwen Jan Huybersplein wordt het stralende middelpunt van het nieuwe deel. Een oud dorpsplein waar de geveltjes en oude klinkers een prachtige sfeer geven.

“Dit wordt het ultieme eerbetoon aan mijn vader” vertelt Jimmy Huybers. “Het is eeuwig zonde dat hij het eindresultaat niet meer zal zien, maar we zijn echt iets prachtigs aan het maken!”

Veelzijdig

Het bedrijf is een (online) winkel, dierenkliniek en mini-dierentuin in een. Wat veertig jaar geleden begon als uit de hand gelopen vogelhobby, zoals de naam al zegt, in de kelder van vader Jan is nu een mega bedrijf. “Toen mijn vader een pand van 360 m2 kocht aan de Copernicusstraat verklaarde iedereen hem voor gek. Dat kon nooit goed gaan. Maar samen met Hagenaar Kees van Dashorst (bekend om het ontwerpen van Kabouterland en vele bijzondere dierentuinen) werd zijn visie werkelijkheid. Er kwam een grote boom, een bruggetje met een vijver en verblijven voor exotische dieren.” vervolgt Jimmy. “Maar na 5 jaar groeiden we ook daar uit ons jasje. Het nieuwe pand van 1000 m2 aan de Oude Haagweg kreeg nog meer showelementen en het werd een ‘Natuurontdekcentrum”. En zelfs dat bleek na een aantal jaar niet groot genoeg. Toen Jan het huidige pand van ruim 8000 m2 kocht, werden zelfs zijn zoons een beetje zenuwachtig. Liep dit niet een beetje uit de hand?

‘IEDEREEN WERKT HIER MET HART EN ZIEL, EEN MAGISCH GEVOEL!’


“Maar mijn vader had het met Kees alweer helemaal bedacht. Avonturia was al in de maak! We hebben online verkoop in het bedrijf geïntegreerd en staan nu wereldwijd bekend om ons gespecialiseerde assortiment op het gebied van reptielen, knaagdieren en papegaaien. We importeren zelf heel veel om het natuurlijke gedrag en de natuurlijke omgeving van het dier zoveel mogelijk te stimuleren. Dan zijn ze het gelukkigste. Als ik hier zo rondloop, ben ik zo trots op alles wat we hebben neergezet. Met onze familie, waar ik al onze fantastische medewerkers ook onder reken, wordt er iedere dag een topprestatie geleverd. Iedereen werkt hier met hart en ziel, een magisch gevoel! Dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste, dat warme gevoel. Voor de mensen die hier werken en die hier komen. En”. altijd blijven dromen. We zijn nog lang niet uitgedacht” besluit Jimmy. “We hebben de genen van mijn vader he, groot, groter, grootst. Daar zijn we maar wat trots op!”

Lees hier het artikel van Indebuurt.nl

Jan Mient

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website