Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Mappa Mundia Avonturia Header Still

Mappa Mundia

Mappa Mundia Logo
Corner Lower Right Pen Mappa Mundia Avonturia
Jan Huijbersplein Mappa Mundia Dierentuin Den Haag Frans Terras Expo Mini Zoo

Jan Huybersplein

Het Jan Huybersplein in Mappa Mundia is toch wel echt het meest bijzondere en meest unieke plein van Den Haag. Het plein is op 10 mei 2019 feestelijk geopend onder grote belangstelling door wethouder Richard de Mos, met tevens een toespraak van Fred Zuiderwijk. Vanaf 11 mei 2019 is het Jan Huybersplein toegankelijk voor publiek en onderdeel van Mappa Mundia.
Divider Wijnvlek Mappa Mundia Avonturia
Jan Huijbersplein Meest geliefde Hagenaar Mappa Mundia Dierentuin Den Haag Expo Mini Zoo

Geschiedenis

Aan het Jan Huybersplein is ruim 2 jaar lang intensief gewerkt, tot in de kleinste details! De plannen zijn veelvuldig besproken en voorbereid door Cees van Dashorst (Professor Das) en Jan Huybers. Het plein is een eerbetoon aan Jan Huybers, de grondlegger van Avonturia, wie helaas in november 2016 is overleden. De bouw en opening van zijn eigen project heeft Jan helaas niet kunnen meemaken, het plein is daarom naar hem vernoemd.

Corner Lower Left Zoopies Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Zoopies Mappa Mundia Avonturia
Jan Huijbersplein Mappa Mundia Dierentuin Den Haag Expo Mini Zoo

Wat is er te zien?

Op het plein is van alles te ontdekken en te beleven… Het meest unieke zijn de vele gedetailleerde winkels, zo is er een “Beetles & Butterfly’s”, een Vissen-Tandarts (voor Haaien en Piranha’s), een klokkenwinkel Vadertje Tijd en nog veel meer leuke winkeltjes. Er is zelfs een heus treinstation gebouwd waar kinderen overal doorheen en overheen kunnen klimmen en het plein van bovenaf kunnen beschouwen.

Image Balk Professor Das Mappa Mundia Avonturia
Divider Wijnvlek Mappa Mundia Avonturia
Click here to go to the top of the website