Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Agamen

Agamen zijn familie van de hagedissen uit de orde van de schubreptielen. De agamen zijn van de meeste hagedissen te onderscheiden doordat ze op hun poten staan en niet met hun buik over de grond slepen. Zij zijn een zeer diverse groep van hagedissen er is een grote variatie in lichaamsvorm, lichaamslengte & verschillende uiterlijke kenmerken zoals keelzakken, nekkammen & stekelrijen. Agamen zijn in vergelijking met andere families van hagedissen een zeer gevarieerde groep waarbij uiteenlopende lichaamsvormen voorkomen. Agamen zijn insecteneters en daar bestaat hun dieet dan ook uit. Van oorsprong komen de agamen uit Azië, Afrika en Australië maar ontbreken deze dieren in Noord- en Zuid-Amerika.

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Agamen

Agamen zijn carnivoor en eten insecten en ander kleine dieren en eieren van andere dieren zoals bijvoorbeeld hagedissen. Een aantal soorten eet af en toe ook bijvoorbeeld bessen maar dit is echt een uitzondering. De agamen kunnen op verschillende manieren communiceren, bekendste methode is het zwaaien met de poten en het knikken van de kop. Veel soorten kunnen ook hun gemoedstoestand met de kleur van hun lichaam duidelijk maken, net zoals bijvoorbeeld kameleons dat kunnen. De meeste agamen zijn eierleggend, de vrouwtjes zetten meestal de eieren af die dan begraven worden in de bodem.

Over het algemeen komen agamen voornamelijk voor in tropische of subtropische gebieden maar er zijn enkele soorten die zich juist hebben aangepast aan koelere, drogere of hete omstandigheden en leven in de steppen en woestijnen. Een redelijk groot deel van de agamensoorten zijn bodembewonend, maar er zijn ook soorten die in bomen of zelfs in of langs het water leven.

Er zijn zoveel verschillende soorten die allemaal hun eigen verzorging en specificaties kennen. Verdiep je daarom goed in de verschillende soorten en kijk hierbij ook welke Agame het beste bij jou en je situatie past, ga goed na of je verwachtingen reëel zijn. Onze specialisten staan je graag te woord in onze winkel in Den Haag.

Divider Liaan 1920x200
Papiertjes 2
Click here to go to the top of the website