Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Reptielen

Bij reptielen denk je waarschijnlijk aan slangen, schildpadden, krokodillen, hagedissen, noem maar op. Het woord ‘reptielen’ is een verzamelnaam voor heel veel dieren, maar wat ze gemeenschappelijk hebben is dat alle reptielen koudbloedig zijn. Een reptiel behoort tot één van de vijf klassen van de gewervelde dieren en wat ze onder andere zo interessant maakt is dat een reptiel wel heel veel weghebben van de dinosauriërs. Lees meer…

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Reptielen

Er zijn vele soorten verschillende reptielen die allemaal een andere verzorging nodig hebben. Het belangrijkste is om je goed te laten informeren zodat je een weloverwogen besluit kan nemen over welk huisdier jij een thuis wil bieden. De verzorging van een reptiel kan best complex en een uitdaging zijn. Goede voorkennis is daarom essentieel!

Laat je daarom goed informeren in onze winkel in Den Haag en geniet van een groot assortiment, veel keus en goede voorlichting. Wie weet heb jij binnenkort een prachtig terrarium staan waarin alles volop leeft en bloeit. Geniet van een prachtig, verzorgd en goed ingericht terrarium als echte eyecatcher voor je interieur.

Op de wereld leven bijna 10.000 verschillende soorten reptielen. Ze komen overal ter wereld voor, in Nederland kennen wij 7 verschillende inheemse soorten: levendbarende hagedis, muurhagedis, zandhagedis, hazelworm, ringslang, gladde slang en de adder. Hiernaast zijn deze dieren natuurlijk ook populair als huisdier in ons land. Volgens het jaarlijkse onderzoek van Dibevo worden er 300.000 reptielen gehouden als huisdier.

De meeste reptielen zijn carnivoren, dit betekent dat ze leven van vlees. Slechts een klein aantal soorten leven enkel van planten. Dit kan best lastig zijn omdat ze vooral leven op plekken die voor andere dieren niet aantrekkelijk zijn zoals bergstreken, woestijnen en steppen.

Divider Liaan 1920x200
Papiertjes 2
Click here to go to the top of the website