Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Amfibieën

Divider 400x300 Left Blad

Amfibieën vormen een klasse van gewervelde, koudbloedige dieren met een relatieve naakte of gladde huid. Denk hierbij aan kikkers, salamanders, padden etc. Ze kunnen zowel op het water als op het land overleven. Een Paludarium is daarom een perfecte keuze als huisvesting voor deze dieren. Echter vergen al deze dieren met verschillende soorten dieren hun eigen specifieke verzorging. Hierbij moet je denken aan het juiste terrarium/ paludarium uitzoeken, de juiste bodembedekking aanschaffen, informeren over de juiste verlichting om het juiste klimaat samen te stellen. (Denk hierbij ook aan een beregening systeem of een handsproeier) Maar ook de juiste voeding met bijbehorende supplementen kunnen een puzzel zijn. Lees dus voordat je aan deze hobby begint alle benodigde informatie. Lees meer…

lees meer
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Amfibieën

Net als reptielen zijn amfibieën koudbloedige dieren. Hun lichaamstempratuur blijft dus niet gelijk maar is afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Hierdoor kunnen ze niet goed functioneren als het te warm of te koud is. De meeste amfibieën kunnen kou beter verdragen dan warmte. Het is echter belangrijk om hier de juiste balans in te vinden. Het kan best complex zijn om dit uit te zoeken, laat je daarom echt goed informeren voordat je aan de hobby begint zodat je weet wat je kunt verwachten en nodig is om het dier gezond en blij te houden. Er bestaan bijvoorbeeld verschillende beregeningssystemen maar ook handsproeiers om de luchtvochtigheid op pijl te houden.

Amfibieën kenmerken deze klasse omdat ze een bijzondere metamorfose doormaken in hun ontwikkeling. De larven kunnen zich alleen in het water ontwikkelen en als ze groter worden kunnen ze ademen door de ontwikkelde longen en op het land leven. Amfibieën gebruiken hun huid als secundair ademhalingsvlak. Sommige kleine salamanders en kikkers halen zelfs alleen maar via de huid adem. Er zijn meer dan 8200 beschreven soorten Amfibieën wereldwijd, keuze genoeg dus!

Laat je goed informeren over welk soort bij jou past en wat je er allemaal voor nodig hebt om het dier te bieden wat hij nodig heeft. De specialisten in onze winkel in Den Haag staan je graag te woord om het mooiste Paludarium samen te stellen.

Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website