Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Liaan Natuur Zitstok Reptiel Vogel

Lianen, natuurlijk en veelzijdig voor je huisdier

Wat zijn lianen eigenlijk?

Lianen kennen we vooral van spannende films en stoere mensen die aan lianen door het oerwoud slingeren. In het echt zijn het vooral dieren die lianen gebruiken om niet op de grond te hoeven komen. Op de grond kunnen gevaarlijke roofdieren leven en die willen reptielen, knaagdieren, vogels en zoogdieren het niet te gemakkelijk maken. 

Een liaan kunnen ze gebruiken om van boom lianen natuurlijk en veelzijdig voor je huisdier boom te klauteren. Het zit dus in het natuurlijke gedrag van deze dieren om lianen te gebruiken om te klimmen. Lianen zijn natuurlijk en veelzijdig voor je huisdier een echte must.

Een liaan is een houterige klimplant die een boom als steun gebruikt om te groeien. Lianen komen in allerlei maten en diktes voor, zelfs de druif, de kamperfoelie en de klimop zijn lianen, maar wij gaan vooral kijken naar de grotere soorten uit het tropische klimaat zoals Azië en Zuid-Amerika.

De grotere lianen worden geoogst als rest product en omdat deze lianen verder geen functie meer hebben worden ze geïmporteerd om gebruikt te worden in onder andere dierenverblijven en als decoratie.

Het staat heel natuurlijk in een vogelkooi, knaagdieren verblijf of terrarium, maar het heeft ook een functie en is goed voor het lijf en leden van je huisdier.

Waarom wil ik lianen in mijn vogelkooi?

Belangrijk is dat je de natuurlijke omgeving van een vogel zoveel nabootst. Zo gaat jouw vogel zich prettiger en gezonder voelen.

  • Om de pootjes te trainen

Lianen hebben veel verschillende vormen, diktes en flexibiliteit

  • Het lijfje van jouw vogel moet verschillende houdingen aannemen
  • Om het natuurlijk gedrag te stimuleren
  • Als trappetje om verschillende hoogtes te bereiken
  • Om aan te knagen
  • Als speeltje
  • Het staat decoratief vanwege de natuurlijke uitstraling

Welke liaan moet ik hebben voor mijn vogel?

Wat erg leuk is om verschillende soorten lianen te combineren in de vogelkooi. En er zijn nogal wat verschillende soorten. De één is wat steviger dan de ander. En er zijn verschillende dikte en vormen.

Gelukkig maar, want ook niet iedere vogel is hetzelfde.

Hier zomaar een paar voorbeelden van lianen zoals de monkey ladder:

Het is dus verstandig om je goed te informeren welke het best past bij jouw vogel. En welke jezelf de mooiste vind natuurlijk.

Lianen worden zoals gezegd niet alleen gebruikt in vogelkooien maar ook in een terrarium staat het heel mooi en je reptiel zal er ook blij mee zijn.

Waarom lianen in een terrarium of knaagdieren verblijf?

De reden voor lianen in terrarium of knaagdieren verblijf zijn vrijwel hetzelfde als voor de vogels. Het is ook hier om het natuurlijke gedrag te stimuleren. Voor het welzijn van je reptiel. Ze blijven er fitter door en het staat mooi.

Er zijn nog wat extra reden om lianen in je terrarium te hebben.

  • Reptielen en knaagdieren kunnen erin klimmen en schuilen
  • Om verschillende hoogtes te creëren en zodoende de dieren op verschillende hoogtes in je terrarium te bewonderen

Avonturia de Vogelkelder importeert zelf lianen van over de hele wereld. De lianen zijn dan gedroogd en kunnen direct in het terrarium of knaagdieren verblijf worden geplaatst.

Je hoeft niet te vrezen dat het ongezond is voor je dier wanneer ze eraan knagen.

Het zijn allemaal natuur producten en niet schadelijk. In combinatie maar de natuurlijke bodembedekking van Back Zoo Nature geef je een gezonde en natuurlijke habitat voor jouw dier en zal het een mooie natuurlijke aanblik geven in je huiskamer!

Liaan Natuur Zitstok Reptiel Vogel

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website