Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Schildpadden

Schildpadden zijn een orde van reptielen waarvan het uiterlijk zeer herkenbaar is, ze zijn namelijk voorzien van een stevig en vaak bolvormig schild. Ze kunnen onderling flink van elkaar verschillen wat betreft grootte, kleuren en levenswijze. Alle schildpadden hebben een benig, stevig en bolvormig schild dat goed te zien is aan de buikzijde en de rugzijde. Ze zijn in staat zich terug te trekken in hun schild dit doen ze bijvoorbeeld als ze aangevallen worden, het is dus een stukje bescherming maar het schild heeft ook andere functies zoals bijvoorbeeld de warmte isoleren waardoor schildpadden minder snel afkoelen. Je hebt landschildpadden en waterschildpadden. De landschildpadden leven alleen op het land en de waterschildpadden leven alleen in het water. Er zit dus ook een groot verschil in het houden van deze 2 verschillende soorten. Lees meer…

 

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Schildpadden

Het schild van de schildpad is meestal voorzien van tweede pantser, het hoornschild. Het rugschild is met het buikpantser verbonden door een benen brug aan weerzijde van het lichaam. Het schild is ontzettend belangrijk voor de schildpad omdat deze belangrijke functies bekleden.

Schildpadden planten zich meestal jaarlijks voort en zijn allemaal eierleggend. Als schildpadden jong zijn groeien ze snel maar ontwikkelen ze zich langzaam, zo duurt het tientallen jaren voordat een schildpad echt volwassen is. Schildpadden kunnen dan ook extreem oud worden.

Het dieet van een schildpad bestaat over het algemeen uit dieren en plantaardig materiaal. Landschildpadden eten voornamelijk plantaardig materiaal en waterschildpadden voeden zichzelf vaak met kleinere dieren zoals vissen, slakjes etc. Er zijn ongeveer 340 verschillende soorten schildpadden. Schildpadden komen voor over de hele wereld behalve op de polen. De leefomgevingen van schildpadden verschillen van bossen, graslanden, moerassen en zelfs zeeën. Er is een belangrijk verschil tussen land- en zeeschildpadden. Landschildpadden leven op het land en waterschildpadden zwemmen in het water en in zeeën.

Als je een schildpad als huisdier wil, ga je dan eerst verdiepen in welk soort je wil. Tussen landschilpadden en waterschilpadden zit natuurlijk wel een groot verschil ook in het houden en verzorgen van deze dieren natuurlijk. Laat je informeren en voorlichten door onze specialisten in onze winkel in Den Haag.

 

Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website