Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Springspin 

Reptielenwereld Reptiel Reptielen kopen Reptielenafdeling Reptielenwinkel
Liaan2 Corner Image Center Left
Jumping Spider On White Background

Springspin

Naam Nederlands: Springspin
Wetenschappelijke naam: Phidippus regius
Leeftijd: Gemiddeld 3 jaar
Lengte: 2 cm
Dagtemperatuur: 26 – 28°c
Luchtvochtigheid: 40-70%
Activiteit: Dagactief
Wetgeving: Geen
Verblijf: Terrarium
Minimale afmeting: 20x20x30 cm

Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2 Corner Image Center Right Branch Leaves

Omschrijving

Ontdek de intrigerende wereld van springspinnen, waar behendigheid en jacht samenkomen. Deze kleine spinnetjes fascineren met hun unieke eigenschappen en gedrag. Ze zijn wereldwijd verspreid en bekend om hun vermogen om grote sprongen te maken. Met hun goed ontwikkelde ogen en gevoelige zintuigen zijn ze meesters in het lokaliseren van prooien. De diversiteit binnen deze familie is verbluffend, met variaties in grootte, kleur en vorm. Springspinnen tonen ongeëvenaarde behendigheid, bewegend met razendsnelle snelheid en precisie. Ze kunnen moeiteloos over oppervlakken springen en klimmen. Deze acrobatische vaardigheden helpen hen prooien te besluipen en roofdieren te ontwijken. Ontdek meer over hun fascinerende jachttechnieken, sociale interacties en voortplantingsgedrag.

Dansende Springspin

Voeding

Het is belangrijk om goed voor je springspin te zorgen, ook als het op eten en drinken aankomt. Springspinnen hebben een gevarieerd dieet nodig, afhankelijk van hoe oud ze zijn en hoe groot ze zijn. Kleine springspinnen eten graag hele kleine beestjes zoals fruitvliegjes en kleine krekels. Als ze groter worden, kunnen ze ook grotere prooien aan, zoals huisvliegen en grotere krekels. Het is ook belangrijk dat je springspin genoeg water heeft om te drinken. Je kunt een klein bakje met water in het terrarium plaatsen, zodat de spin daaruit kan drinken.

Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid eten geeft aan je springspin, ongeveer 3 tot 4 keer per week. Het is ook belangrijk om niet gegeten prooien uit het terrarium te halen, zodat de spin niet per ongeluk aangevallen wordt. Als je goed voor je Springspin zorgt en ervoor zorgt dat hij genoeg te eten en te drinken heeft, zal hij gezond en gelukkig zijn.

Papiertjes 2

Springspinnen samen houden?

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om springspinnen samen te houden. Springspinnen zijn solitaire dieren en kunnen territoriaal zijn. Als je ze samen plaatst, kunnen ze agressief worden en elkaar aanvallen. Het is het veiligst en het beste om springspinnen individueel te huisvesten in aparte terraria.

Springspin Inrichting

Leefomgeving 

Zorgvuldige aandacht voor het terrarium van je springspin is erg belangrijk. Het terrarium moet geschikt zijn voor je spin om zich prettig te voelen en zijn natuurlijke gedrag te kunnen vertonen. Het formaat van het terrarium is ook van belang. Jonge springspinnen hebben een kleinere ruimte (5x5x7) nodig, terwijl volwassenen meer ruimte nodig hebben (20x20x30) om comfortabel te kunnen bewegen. Het is belangrijk om te voorkomen dat er gaten of kieren zijn waar je springspin uit kan ontsnappen. Controleer het terrarium dus goed en zorg ervoor dat het veilig is.

De temperatuur in het terrarium moet ook goed zijn. Een temperatuur van ongeveer 26 tot 28 graden Celsius is ideaal. Je kunt een thermometer gebruiken om dit te controleren. Zorg ook voor de juiste luchtvochtigheid in het terrarium. Een hygrometer kan je helpen om dit in de gaten te houden. Een goed beplante omgeving is ook belangrijk voor Springspinnen. Ze houden ervan om zich te verstoppen en te rusten in planten. Zorg ervoor dat je veilige en geschikte planten kiest voor het terrarium. Kortom, zorg voor een geschikt terrarium met de juiste afmetingen, temperatuur, luchtvochtigheid en beplanting om ervoor te zorgen dat je Springspin zich comfortabel voelt en zich op zijn gemak kan gedragen.

Monstera Divider Links
Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website