Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Header Vogelspagina Avonturia De Vogelkelder

Prachtvinken

De prachtvinken (Estrildidae) familie is een grote groep tropische vogels, welke met name voorkomen in Australië, Afrika en Azië. Het zijn allemaal met name graszadeneters en tussen de 9 tot 14 centimeter groot. Ze vallen onder de hoofdgroep zangvogels, omdat alle soorten mannelijke prachtvinken kunnen zingen. De groep prachtvinken dankt hun naam aan de grote variatie in verschillende kleuren en soorten. Onder deze groep vallen onder andere zebravinken, gouldamadines, rijstvogels en japanse meeuwtjes. Tropische vogels, ook wel tropen genoemd, komen zoals de groep al zegt van oorsprong uit de tropische, warme gebieden. Deze groep tropische vogels kent vele variaties en verschillende soorten. Veel soorten tropen worden in volières gehouden en zijn gewend geraakt aan ons klimaat.

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Papiertjes 2

Prachtvinken (Tropische vogels)

Onder de tropen vallen een heleboel vogels. Een andere naam voor de groep prachtvinken is tropische vogels. Wanneer is een vogel nu een tropische vogel? Deze vraag wordt veelvuldig gesteld bij ons in de winkel, en die vraag is ook moeilijk te beantwoorden. Want een zebravink komt uit Australië en is een zogenoemde tropische vogel. De kanarie komt van de Canarische eilanden, maar die valt niet onder het mom tropische vogel, maar onder vinkachtigen. De prachtvinken (Estrildidae) familie is een grote groep tropische vogels, welke met name voorkomen in Australië, Afrika en Azië. Het zijn allemaal met name graszadeneters en tussen de 9 tot 14 centimeter groot. Ze vallen onder de hoofdgroep zangvogels, omdat alle soorten mannelijke vinken kunnen zingen. Bij sommige soorten prachtvinken is dit ook de enige manier om man en pop te kunnen onderscheiden, Echter bij enkele soorten is het verschil ook duidelijk zichtbaar aan de kleuren. De popjes kunnen geen melodie zingen, maar wel geluiden maken.

In de groep Prachtvinken behoren onder meer diverse soorten astrildes, amadines, amaranten, lonchura’s en zebravinken. De familie pracht vinken telt ruim 140 soorten. Wil je meer weten over een bepaald type tropische vogel? Maak dan je keuze uit een van bovenstaande vogelsoorten.

Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website