Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Pythons

Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Pythons

Pythons zijn wurgslangen en daarom niet uitgerust met giftanden. Zij eten voornamelijk knaagdieren, andere zoogdieren maar ook vogels en reptielen (Hagedissen). De meeste soorten pythons hebben warmtegevoelige zintuigen aan de voorzijde van de kop waarmee ze warmbloedige prooien kunnen opsporen. Deze zintuigen zijn zeer gevoelig en kunnen temperatuurverschillen van wel dertig graden Celsius waarnemen.

Het menu van de python bestaat voornamelijk uit knaagdieren en andere zoogdieren, maar ze eten ook vogels en reptielen zoals bijvoorbeeld hagedissen. Deze prooi wordt dan gewurgd zodat de bloedsomloop dan stopt en de prooien door hartproblemen overlijden. Pythons zijn meestal ‘s-nachts actief en overdag aan het rusten, het liefste in de zon.

De meeste pythonsoorten zijn boombewoners die veel klimmen. Echter sommige soorten zijn juist weer vaker op de bodem te vinden en klimmen bijna nooit. Pythons lijken in veel opzichten op boa’s maar er zijn ook zeker verschillen. Pythons produceren bijvoorbeeld eieren terwijl alle boa’s eierlevendbarend zijn.
Pythons doen aan broedzorg: het vrouwtje legt haar eieren op een hoop en kronkelt zich er vervolgens omheen. Het vrouwtje is in deze periode zeer agressief en broedt de eitjes op deze manier letterlijk uit. Omdat slangen koudbloedig zijn kan ze dit niet met haar lichaamswarmte maar doet ze dit door met het lichaam te rillen, via spiersamentrekkingen. Door dit te doen stijgt haar lichaamstemperatuur en kan ze de eieren verwarmen.

Wil je zelf een python slang houden? Informeer dan bij onze deskundige specialisten zodat je met de juiste informatie aan de slag kan. En niets je meer in de weg staat op dit prachtige dier een thuis te bieden.

Divider Liaan 1920x200
Papiertjes 2
Click here to go to the top of the website