Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Koningspython

Reptielenwereld Reptiel Reptielen kopen Reptielenafdeling Reptielenwinkel
Liaan2 Corner Image Center Left
Koningspython kopen Python regius Informatie verzorging weetjes slang

Koningspython

Naam Nederlands: Koningspython
Wetenschappelijke naam: Python regius
Herkomst: West-Centraal Afrika
Leeftijd: 25 -35 jaar
Lengte: 100 – 150 cm
Dagtemperatuur: 26 – 30°c
Luchtvochtigheid: 60 – 70%
Geboorte: Ei leggend.
Activiteit: Nachtactief
Wetgeving: CITES-B
Klimaat: Savanne
Verblijf: Terrarium
Warmteplaats: 32°c
Nachttemperatuur: 20 – 22°c
Nachtluchtvochtigheid: 70 – 80%
Minimale afmeting: 90x45x45 cm

Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Pinstripe Ball Python Snake On White Background

Huisvesting

Koningspython worden, in vergelijking met andere slangen, redelijk klein gehuisvest. Hier kunnen de slangen prima tegen en blijkt dat dieren veel beter eten dan in een groot terrarium. Voor een volwassen koningspython kan een terrarium gebruikt worden van 90x45x45 CM. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de lampen te bereiken zijn voor de slang. Koningsslangen vinden het erg leuk om lampen als klimplek te gebruiken als deze uitstaan en zich hierom heen te wikkelen. Als de lampen automatisch weer aangaan zal de slang zich hier behoorlijk aan verbranden.

Het voedsel bestaat voornamelijk uit knaagdieren.

De koningspythons zijn mooie dieren om te houden, maar het verzorgen kan soms wat problemen geven. Daarom is het heel belangrijk om deze soort zo goed mogelijk te houden. Dit houd in dat de temperaturen heel belangrijk zijn. Zorg dat het terrarium is voorzien van meerdere schuilplaatsen waarvan er twee zijn gevuld met vochtig sphagnum mos. Dit zal helpen met het vervellen van de python. In de natuur kruipen de dieren in vochtige holen om te schuilen en zo krijgt de huid voldoende vocht. De koningspython is een kleinere soort python, en kan tussen de 100 en 150 cm worden. Ze hebben in verhouding een grove kop met slanke hals. Het lichaam kan redelijk dik gespierd worden. Als de python zich bedreigt voelt dan zullen ze zich oprollen tot een bal met de kop in het midden. Het karakter is rustig en laten zich makkelijk hanteren. De wildkleur is een donker bruine basis met hierop geelbruine tot gouden vlekken. Dit patroon is erg willekeurig. Deze soort word in veel verschillende kleuren en tekeningen gekweekt, zoals :

  • Albino
  • Bumble Bee
  • Butter
  • Caramel
  • Spider
  • Pastel
  • Mojave
  • Piedbal

Oorspronkelijk leven deze slangen in west-Afrika waar ze voorkomen in wat diverse biotopen zoals tropische bossen, graslanden en savanne. Vaak zoeken de dieren overdag schuilplekken op en hiervoor heeft de voorkeur voor holen die door andere dieren zijn gegraven. Zodra de avond invalt komt de koningspython tevoorschijn en zal op zoek gaan naar voedsel.

 

Monstera Divider Links
Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website