Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Rattenslangen

De rattenslang is een actieve en nieuwsgierige slang. De rattenslang wordt ook wel de korenslang genoemd en is een van de makkelijkste slangen om als beginnende hobbyist mee te starten, de rattenslang is dan ook de slang die het meeste gehouden wordt momenteel. De rattenslang is verkrijgbaar in verschillende kleurenslagen zoals bijvoorbeeld de rode rattenslang. Rattenslangen kunnen tussen de 1 meter en 1.60 lang worden. Oorspronkelijk komen rattenslangen voor in het zuidwesten van de Verenigde Staten en in het noordelijke deel van Mexico. De rattenslang is voornamelijk nachtactief, dat betekent dat hij ‘s-nacht actief is en overdag veel rust. Zijn menu bestaat uit knaagdieren en vogels waar hij dan ‘s-nachts voor op jacht gaat. Lees meer…

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Rattenslang

Rattenslangen kunnen met de juiste verzorging wel een leeftijd van 15- 20 jaar bereiken. En zijn hele nieuwsgierige dieren om als huisdier te houden. Ze zijn eigenlijk bijna niet agressief maar wel heel erg goed in ontsnappen! Zorg er dus altijd voor dat je terrarium goed afgesloten is, zodat je slang niet ineens door huis kronkelt.

Van oorsprong komen de rattenslangen voor is het zuidoosten van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico. Zij leven graag in een beboste omgeving zoals bijvoorbeeld een naaldbos. Ze vinden het heerlijk om door de bomen te klimmen en te klauteren. Ook de tempratuur hebben ze graag op een acceptabele temperatuur. Denk hierbij aan overdag tussen de 24 & 30 graden en ‘s-nachts niet kouder dan 21 graden. De rattenslang is een koudbloedig dier dus voldoende lampen en warmte is van essentieel belang. Rattenslangen zijn carnivoren zij eten knaagdieren zoals muizen. Grotere rattenslangen mogen ook eendagskuikens en kwartels gevoerd krijgen. Rattenslangen hebben in principe geen voorkeur voor levend of dood voer. Het aangeboden voedseldier mag niet groter zijn dan de diameter van het slangenlichaam op het dikste punt. De rattenslang is een dier dat vooral ’s nachts actief is. Om een rattenslang in gevangenschap te houden heb je de juiste kennis en producten nodig maar in principe is het niet heel lastig. Rattenslangen zijn in de regel stressbestendig en nauwelijks agressief. Onze specialisten staan voor je klaar in onze winkel om je voor te lichten en te adviseren over de rattenslangen.

Divider Liaan 1920x200
Papiertjes 2
Click here to go to the top of the website