Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Muskusschildpad

Reptielenwereld Reptiel Reptielen kopen Reptielenafdeling Reptielenwinkel
Liaan2 Corner Image Center Left
Mauremys Sinensis

Chinese streepschildpad

Naam Nederlands: Chinese streepschildpad
Wetenschappelijke naam: Mauremys sinensis
Herkomst: Azië
Leeftijd: 40 – 50 jaar
Lengte: 20 – 25 cm
Dagtemperatuur: Watertemperatuur 25°C
Geboorte: Ei leggend.
Activiteit: Dagactief
Wetgeving: Geen
Klimaat: Tropisch
Verblijf: Aquarium
Warmteplaats: Onder een warmtespot mag mag het 30-32°c
Nachttemperatuur: 20 – 22°c
Minimale afmeting: 90x45x45 cm voor jonge tot half volwassen dieren.

Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2 Corner Image Center Right Branch Leaves

Omschrijving

Mauremys sinensis (Chinese streepschildpad)
De Chinese streepschildpad is samen met de Chinese driekielschildpad één van de kleinere, en meest gehouden Aziatische waterschildpadden. Het zijn actieve zwemmers die behoorlijk wat ruimte nodig hebben. Deze waterschildpadjes worden als baby aangeboden en het is daardoor verleidelijk om overstag te gaan om zo’n klein waterschildpadje te kopen. Maar ook deze soort word groter en hebben ruime verblijven nodig met verlichting, filters, het juiste voer e.d..

Zoals we net hebben geschreven, zien de baby Chinese streepschildpadjes er heel leuk uit. Maar kleine waterschildpadjes worden groot. Deze soort kan tussen de 20 en 25 cm worden. Vrouwtjes worden in de regel iets groter dan de mannen. De Mannen zijn herkenbaar aan een langere en verdikte staart. Het schild is meestal heel donker bruin met hierin licht bruine tekening. Het meest herkenbare aan deze soort zijn de dunne gele lengte strepen die vanaf de neus tot aan de voorpoten lopen. Op het gele buikschild zijn op de buitenste platen een scherpe tekening te vinden. Omdat het sterke zwemmers zijn hebben de dieren krachtige poten en tussen de tenen vliezen zodat ze zich makkelijke door het water kunnen verplaatsen.

The Chinese Stripe Necked Turtle Isolated On White

Huisvesting

Er kunnen 2 jonge Chinese streepschildpadden gehouden worden in een verblijf van 90x45x45cm gehouden worden. Ze kunnen hierin blijven tot ze tussen de 10 en 12 cm zijn. Daarna is het verstandig om ze over te zetten naar een verblijf van minimaal 120x50x60 cm. Voor beide verblijven geld dat er gebruikt moet worden gemaakt van een goed filter dat het water schoon houd. Een extern filter is hiervoor de beste keus, maar zorg ervoor de er niet teveel stroming ontstaat. Voor de jonge dieren mag er een drijvend eiland gebruikt. Op de mogen verschillende materialen gebruikt worden zoals grind, kiezels met hierbij keien of stukken hout. Er zijn een heleboel verschillende manieren om de dieren te voorzien van warmte en UVB verlichting. De makkelijkste manier is om een speciale lampenkap boven het eiland te hangen met hierin een combinatie lamp (UVB + warmte) Onder deze lamp mag het tussen de 30 en 32°C worden waar de schildpadden onder kunnen zonnen. Hierdoor word de UVB straling opgenomen en er vitaminen D3 aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat calcium makkelijker word opgenomen in het lichaam. Het is belangrijk om altijd een goed vitaminen en mineralen preparaat te gebruiken. Andere manieren zijn een basking spot in combinatie met een UVB TL, UVB Spaarlamp. Laat u hiervoor goed inlichten door een specialist die de voor- en nadelen kan vertellen. Voor volwassen dieren is het belangrijk om in het verblijf een vast eiland te maken dat met zand volgestort kan worden. Het voordeel hiervan is dat eventuele zwangere vrouwtjes hun eieren kunnen begraven. Als dit ontbreekt in het verblijf is er een mogelijkheid dat er legnood ontstaat.

Papiertjes 2

Voeding

Mauremys sinensis zijn voornamelijk herbivoren en betekend dat hun lichaam daar op ingesteld is. Hierbij mogen ze een klein gedeelte dierlijke proteïnen hebben. Er kan goed gevoerd worden met waterplanten, andijvie, paksoi en andere soorten groente. Verder zijn er ook een hoop verschillende soorten schildpadden voer te verkrijgen. Voeren word 1 tot 2 keer per dag gedaan, maar zorg ervoor dat al het voer binnen 5 minuten op is. Voer wat niet word opgegeten zorgt voor extra vervuiling en rotting.

Divider 400x300 Left Blad
Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website