Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Mappa Mundia Avonturia Header Still

Mappa Mundia

Mappa Mundia Logo
Corner Center Left Muur Mappa Mundia Avonturia2 Corner Lower Right Stokstaartjes Mappa Mundia Avonturia
Professor Das Mappa Mundia Dierentuin Den Haag Wetenschapper Wereldreis Expo Mini Zoo Educatief

Professor Das

Het verhaal van Professor Das speelt zich honderden jaren geleden af op een bijzondere plek in Den Haag. In een mooi herenhuis aan het Jan Huybersplein woonde de verstrooide professor en ontdekkingsreiziger meneer Das. Zijn huis stond aan een prachtig plein waar diverse winkeltjes, bedrijfjes en een oud station gevestigd zaten.
Na zijn vele reizen besloot hij zich te vestigen op deze mooie plek om al zijn ontdekkingen met belangstellenden te delen.

Professor Das had maar 1 passie, het verzamelen en ontdekken van diverse naturalia en exotica vanover de hele wereld. Al vanaf zijn vijfde was hij gefascineerd door een prachtig eenden-schedeltje die hij had gevonden. Althans dat dacht hij, jaren later bleek dit de bekkenbodem te zijn van de eend.

Hij reisde met de trein, boot maar ook gewoon op de fiets als het dichtbij was, over de hele wereld. Na een lange reis had hij koffers en kisten vol met nieuw exotisch moois. Schelpen, mineralen, noten, zeevruchten, opgezette dieren, insecten, skeletten en schedels en veren behoorden tot zijn vondsten.Door het vele onderzoeken ging alle tijd op aan deze passie en liet hij zijn huis te wensen over. Zijn keuken, toilet en badkamer hadden een zeer grote schoonmaak achterstand.

Papier Background Image Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Logo Mappa Mundia Avonturia

ZOOPIES

Professor Das had door zijn vele reizen, vele contacten gelegd en bonden gesloten met meerdere volkeren. Zo ontdekte hij een klein natuurvolkje in een uitgeholde boom. Dit waren de Zoopies, die leven in de grote avonturenboom. De Zoopies staan bekend om hun grote zorg voor de natuur. Ze helpen een vos met kiespijn direct en helpen de eekhoorns ook mee kastanjes zoeken. Een trouwerij met als voertuig een schildpad of een zwemfeest met de otters is meer dan normaal. Regelmatig gaat Das er dan ook op uit om bij de geestelijke opper Zoopie een kruidenpintje te drinken en hun kennis samen te delen op het gebied van de flora en fauna.

Corner Upper Right Stenene En Planten Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Left Pinguin Mappa Mundia Avonturia
Pinguinacademy Mappa Mundia Educatief Uitje Kinderen Dierentuin Den Haag Expo Mini Zoo Pinguin

Pinquin Academy

Door de jaren heen heeft Das zoveel bij elkaar verzameld dat hij het niet meer alleen aan kan. Na een bijzonder lange trip met de boot heeft hij wel heel bijzondere vrienden ontmoet, namelijk de Pinguïn Society. Een club geleerden die grote wijsheid hebben over naturalia, wat een gemiddeld mens nog nooit heeft gezien. Met deze Society heeft Das de Haagse Pinquin Academy opgezet. Zij bieden alle ondersteuning en geven zelfs educatieve lessen aan jong en oud in hun eigen klaslokaal.

Divider Mappa Mundia Zoo Fun Expo Stenen Min
Corner Lower Left Zoopies Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Zoopies Mappa Mundia Avonturia
Jan Huijbersplein Mappa Mundia Dierentuin Den Haag Expo Mini Zoo

Jan Huybersplein

Professor Das heeft met zijn buren regelmatig contact. Dat gaat vrij gemakkelijk omdat er voor zijn deur een gezellig terras is waar hij regelmatig een kop kruidenthee neemt met een stuk welleweerd. Er wordt van alles en nog wat besproken op het plein. Naast hem zit een prachtig winkeltje: Beetles & Butterflies, er zit een Vissen-Tandarts speciaal voor haaien en piranha’s, een klokkenwinkel Vadertje Tijd en een patisserie met heerlijke koffie en lekkers.

De bewoners organiseren van alles en nog wat op het Jan Huybersplein, van live muziek tot lezingen en exposities. De professor is al lange tijd best verliefd. Zijn vriendin Marja komt zo nu en dan langs voor de gezelligheid maar ook om orde te scheppen in zijn grote herenhuis. De meest geliefde uitstapjes die hij graag maakt zijn de reizen naar India om in Expeditie Bombay nieuwe contacten te maken, Afrika om de stokstaartjes te observeren en Europa om te speuren in de grotten.
Door op Expeditie te gaan in Mappa Mundia, leer je de verhalen van over de gehele wereld van Professor Das kennen!
Image Balk Professor Das Mappa Mundia Avonturia
Corner Center Left Egypte Standbeeld Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Left Fennek Vos Mappa Mundia Avonturia
Divider Vleermuis Mappa Mundia Avonturia
Papier Background Image Mappa Mundia Avonturia

Meer ontdekken?

Click here to go to the top of the website