Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Stekelstaart Varaan Uit Ei

Hoera! Babynieuws op onze Reptielenwereld!

Alle Avonturen Beginnen Klein: Er zijn Stekelstaartvaren geboren

Het is met grote blijdschap dat we jullie het laatste Stekelstaartvaraan babynieuws uit Reptielenwereld willen delen! Op 14 April 2023 heeft ons vrouwtjes Stekelstaart varaan eieren gelegd. En gisteren zijn er al 3 eieren uitgekomen. Alsof dat nog niet genoeg is, is het vierde ei onderweg om zich bij zijn broertjes en zusjes te voegen.

De geboorte van deze pasgeboren stekelstaartvaranen is een bijzondere gebeurtenis en wij zijn dan ook ontzettend trots. Deze schattige pasgeboren stekelstaartvaranen zullen de komende tijd met veel liefde en zorg worden verzorgd door onze toegewijde reptielenexperts.

De Stekelstaartvaraan

Stekelstaartvaranen ook bekend als de Varanus acanthurus behoren tot de familie van de Varanidae en zijn prachtige en fascinerende reptielen.

Ze staan bekend om hun prachtige schubbenpatroon en karakteristieke stekelige staart, die ze met trots dragen als een symbool van hun unieke identiteit.

Ze zijn inheems in de warmere streken van Australië en enkele omliggende gebieden. Daar leven ze voornamelijk in droge en rotsachtige habitats.

Deze reptielen zijn zeer bedreven in klimmen en kunnen met gemak verticale oppervlakken beklimmen met behulp van hun krachtige klauwen.

Stekelstaart Varaan Ouders
Stekelstaart Varaan Uit Ei

Beschuit met muisjes!

Alle Avonturen beginnen klein en binnenkort zullen onze pasgeboren stekelstaartvaranen te bewonderen zijn op de Reptielenwereld van Avonturia de Vogelkelder.

Als je een liefhebber bent van reptielen of gewoon nieuwsgierig bent naar deze prachtige dieren, is dit je kans om ze van dichtbij te bekijken.

Iedereen is welkom en we kijken uit naar je komst op onze Reptielenwereld om deze schattige pasgeboren stekelstaartvaranen te ontmoeten!

Fascinerende Feitjes over de Stekelstaartvaraan:

Zeldzaamheid: Stekelstaartvaranen behoren tot de minder bekende soorten varanen. Hun natuurlijke habitat beperkt zich voornamelijk tot de eilanden van Indonesië en enkele omliggende regio’s. Het feit dat er nu jonge stekelstaartvaranen zijn geboren, is een teken dat er in deze gebieden een gezonde populatie bestaat.

Beschermingsstatus: Vanwege hun beperkte verspreiding en habitatverlies worden stekelstaartvaranen als kwetsbaar beschouwd in de internationale behoudslijsten. Hierdoor zijn wij natuurlijk extra trots op de geboorte van onze jonge stekelstaartvaranen.

Ecologische rol: Stekelstaartvaranen spelen een cruciale rol in hun ecosystemen door het handhaven van het evenwicht van het ecosysteem. Ze voeden zich met insecten en kleine gewervelde dieren, wat helpt om populaties van schadelijke plagen onder controle te houden.

Geduldige ouders: De voorplantingscyclus van stekelstaartvaranen is fascinerend. De vrouwtjes leggen hun eieren in de grond en beschermen ze totdat ze uitkomen. Deze zorgzame eigenschap van de ouders draagt bij aan het overlevingspercentage van de jonge varanen.

Divider Liaan Bottom 1920x200

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website