Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Family Avonturia Schildpadden

Baby kolenbranders

Beschuit met muisjes

Het is feest! Onze eigen kolenbranders hebben goed hun best gedaan want vorig week zijn de eieren uitgekomen, we hebben baby kolenbranders! Gelukkig maken moeder en kids het goed en kunnen we volop genieten van ze. Ben jij benieuwd naar het hele proces bekijk het filmpje hier.

Schildpad Seks Baby Avonturia

Martijn

Vanaf dag 1 is onze Martijn al druk met de eieren van de kolenbranders. En vorige week was het dan zover maar liefst drie eieren kwamen uit. Hij is dan ook ongelofelijk trots op ‘zijn’ baby’s en wat doen ze het goed! 🐢🐢🐢 Je kan ze al bewonderen op onze Reptielenwereld want ze zitten namelijk in een opvoed verblijf in de tempel. Papa en mama zijn te bewonderen in hun eigen verblijf bij de vijver.

Martijn Schildpad Eieren Avonturia

De kolenbranderschildpad

De kolenbranderschildpad kan je herkennen aan een langwerpig, donkerbruin tot zwarte schild met vaak gele punten/vlekken. In verhouding zijn deze kenmerken vaak groter bij de baby’s. De schubben op de poten en de staart variëren in kleur van geel tot oranjerood. De schubben op de kop hebben brede randen en heldere kleuren. Al met al een prachtig dier!

Kolenbranders zijn echte dag dieren die zich niet al te ver verplaatsen. Tijdens de paring kan het mannetje een nogal bijzonder geluid maken. Het is een combinatie van een kip achtige ’toktok’ met een hoop geschreeuw. Deze geluiden zijn bedoeld om een vrouwtje te lokken en de rest van de mannen weg te jagen.

De eieren

Het seizoen om te paren loopt meestal van juni t/m september. Vrouwtjes kunnen vaker in deze periode eieren leggen. Ze maken in de grond een gat van om en nabij 20 cm diep. Iedere legging kan variëren tussen de 2 tot 15 prachtige eieren. In ons geval hadden we er 6 en zijn er drie uit gekomen.

Eieren Schildpad Uitkomen Avonturia

Ontdek, Beleef & Bewonder op onze reptielenwereld

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website