Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Echte Hagedissen

Echte hagedissen komen uit de familie van hagedissen. De verschillende soorten van deze familie zijn verspreid over vrijwel heel Europa. Sommige soorten leven in andere werelddelen zoals Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Echte hagedissen worden ook wel halsbandhagedissen genoemd, ze hebben de naam te danken aan hun uiterlijk voornamelijk aan de plooi in de nek die goed te zien is als ze de nek draaien. Vroeger werden deze hagedissen muurhagedissen genoemd maar de meeste echte hagedissen zijn typische bodembewoners maar er zijn ook soorten die graag op de muren klimmen.

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Echte Hagedissen

De Echte hagedissen hebben verder niet veel lichaamsversieringen zoals stekels, hoorns of keelzakken. Ze zien er in vergelijking met andere hagedissen vrij ”saai” & ”eenvoudig” uit. Er zijn 339 verschillende soorten echte hagedissen. De leefomgeving en omstandigheden verschillen onderling best wel veel van elkaar.

Het is daarom erg belangrijk om je echt in de verschillende soorten te verdiepen. Je moet bij het houden van hagedissen echt goed voorbereid zijn om de hagedis een goed en fijn leven te bieden. Er moet worden nagedacht over de huisvesting, het klimaat, het dieet en de inrichting van de leefomgeving.

Als je geïnteresseerd bent om de Echte hagedis als huisdier te gaan houden, verdiep je dan goed in het soort en laat je goed voorlichten. Een goede huisvesting en verzorging is van belang om de hagedis een compleet en gelukkig leven te laten leiden. Onze specialisten van de reptielenafdeling in onze winkel in Den Haag staan je graag te woord om je er alles over te vertellen.

Divider Liaan 1920x200
Papiertjes 2
Click here to go to the top of the website