Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Vogels En Vuurwerk

Vogels en Vuurwerk

Vogels en Vuurwerk: Zo Maak je Oud en Nieuw Comfortabel

De jaarwisseling is voor ons vaak een feestelijke tijd vol festiviteiten en vuurwerk. Echter, voor onze gevederde vrienden kan dit een stressvolle periode zijn.

Vogels zijn gevoelig voor harde geluiden en plotselinge lichtflitsen, en de viering van Oud en Nieuw kan hun zenuwen danig op de proef stellen.

Of het nu gaat om vogels binnen of in een volière buiten, met deze eenvoudige maatregelen kunnen we ervoor zorgen dat ze veilig en kalm het nieuwe jaar ingaan.

Het Herkennen van Stress signalen bij je Vogel

Het begint met het herkennen van stresssignalen bij je vogel. Zorg dat je jouw vogel door en door kent zodat je meteen door hebt wanneer jouw vogel last heeft van stress. Dit geeft je de kans om tijdig de nodige maatregelen te treffen.

  • Veranderd eetgedrag
  • Plukken van de veren
  • Overmatig schreeuwen
  • Terugtrekken

  • Trillen
  • Met de snavel open zitten
  • Veren strak tegen het lijf aan getrokken
  • Snellere ademhaling
Papegaai Vogel Vuurwerk
Papegaai Vogel Knuffelen Vuurwerk

Vogels die Binnen zitten

Hier zijn maatregelen die je kan treffen voor vogels die binnenshuis zitten.

Wees aanwezig: Breng tijd door in de buurt van je vogels. Jouw aanwezigheid biedt troost en kan hen kalmeren tijdens stressvolle momenten.

Ramen en gordijnen dicht: Verminder externe prikkels door ramen en gordijnen dicht te houden. Dit helpt bij het dempen van het geluid en minimaliseert visuele verstoringen.

Nachtlampje aanlaten: Wanneer je vogels in een donkere kamer zitten. Zorg dan dat er een nachtlampje aanblijft zodat ze iets kunnen zien.

Hiermee voorkom je dat ze in het pikkedonker in paniek of door schrik zich kapot vliegen.

Jouw aanwezigheid biedt troost en kalmeert tijdens stressvolle momenten. Creëer een kalmerende omgeving door geluid aan te zetten en minimaliseer externe prikkels door ramen en gordijnen dicht te houden. Overweeg ondersteunende middelen zoals de RelaxoBird en houd je vogels bezig met lekkers of foerageerspeelgoed.

Geluidsafleiding: Speel rustgevende muziek of zet de tv aan om het geluid van vuurwerk te maskeren en een kalmerende omgeving te creëren.

Leuke bezigheden: Houd je vogels bezig met wat lekkers of foerageerspeelgoed. Dit zal hen afleiden en helpen zich te concentreren op iets anders.

Ondersteunende middelen: Overweeg het gebruik van hulpmiddelen zoals de RelaxoBird, die ontworpen is om stress bij vogels te verminderen.

RelaxoBird Pro Geluidstherapie

Stress, angst en gedragsproblemen zijn verleden tijd met de RelaxoBird!

Laat jouw vogel ultieme ontspanning ervaring door de baanbrekende geluidstherapie met de RelaxoBird.

Investeer in het welzijn van je gevederde vriend en geef ze de rust die ze verdienen met de RelaxoBird Pro – de ultieme keuze voor een zorgeloze en gelukkige vogel!

Relaxobird Pro
Agapornide Voliere

Vogels die buiten zitten

Hier zijn maatregelen die je kan treffen voor vogels die buitenshuis zitten.

Losvliegen: Laat je vogels de dagen rond Oud en Nieuw niet losvliegen om te voorkomen dat ze in paniek raken door vuurwerk.

Binnen verblijf: Indien er een binnen verblijf zit aan de volière, raden we aan om je vogels tijdens de jaarwisseling hier in te plaatsen ter bescherming.

Extra schuilplaatsen: Voeg extra schuilplaatsen toe, zoals de BZN Trunkhut aan de volière om je vogels de mogelijkheid te geven zich te verstoppen en bescherming te zoeken.

Laat je vogels niet buiten los vliegen, bied extra schuilplaatsen, houdt ze indien mogelijk in hun binnen verblijf, blijf ten alle tijden de buurt en bescherm de volière tegen vuurwerk.

Buiten naar binnen brengen vermijden: Probeer vogels niet naar binnen te halen vanwege de grote temperatuurverschillen. Daarbij is het belangrijk om te zorgen dat ze zoveel mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven.

Blijf in de buurt: Zorg ervoor dat je thuis bent en in de buurt blijft, zodat je snel kunt ingrijpen als er vuurwerk te dichtbij komt.

Vuurwerk afschermen: Bescherm de volière goed om te voorkomen dat vuurwerk naar binnen kan komen. Zorg voor stevige afscherming om de veiligheid van je vogels te waarborgen.

Conclusie

Het is essentieel om tijdens de jaarwisseling extra aandacht te besteden aan de behoeften van onze gevederde vrienden. Het start bij het herkennen van stresssignalen bij je vogels, waardoor je proactief maatregelen kunt nemen.

Voor vogels binnenshuis is het belangrijk om aanwezig te zijn en een kalmerende omgeving te creëren door geluidsafleiding en extra bezigheden. Het gebruik van ondersteunende middelen zoals de RelaxoBird kan ook bijdragen aan het verminderen van stress en angst.

Voor vogels buiten is het advies om ze niet los te laten vliegen, extra schuilplaatsen toe te voegen en, indien mogelijk, in hun binnenverblijf te houden tijdens de vuurwerkperiode. Blijf in de buurt, zorg voor goede vuurwerkafscherming en bescherm de volière stevig om de veiligheid van de vogels te waarborgen.

Door deze maatregelen te nemen, kunnen we ervoor zorgen dat onze vogels comfortabel het nieuwe jaar ingaan.

Divider 1200x200 Liaan

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website