Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Boa’s

De boa constrictor is een slang uit de familie van reuzenslangen. De boa is dan ook een van de bekendste soorten wurgslangen wereldwijd en wordt bijvoorbeeld ook veel in dierenparken en/ of dierentuinen gehouden. De boa komt voor in Noord- en Zuid-Amerika & delen van Midden- en Zuid Amerika. Door zijn uiterlijk is de boa constrictor een een indrukwekkende slang om te zien. De slang wordt gemiddeld tussen de 2 en 3 meter groot. De slang is hierdoor gelukkig te klein om neen mens te doden of door te slikken en zal dan ook proberen te vluchten bij een confrontatie. De boa eet voornamelijk knaagdieren, vogels en kleinere reptielen zoals bijvoorbeeld hagedissen. Lees meer…

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Boa’s

Van oorsprong komt de boa voor in een groot gedeelte van Zuid- en Midden-Amerika. In Midden-Amerika komt de boa voornamelijk in het noorden tot in Mexico voor. De boa is te vinden langs de randen van woestijnen en in het tropisch regenwoud of moerassen. Als we denken aan het Zuid-Amerika dan komt de slang voornamelijk in het noorden en noordoosten voor. Momenteel leeft de boa constrictors in meer dan 26 landen wereldwijd. De boa eet voornamelijk knaagdieren, vogels en kleinere reptielen zoals bijvoorbeeld hagedissen. De slang wurgt zijn prooi en slikt deze vervolgend in 1 keer door. De prooi wordt na het vangen in de bek geankert waarbij de boa zijn naar achteren gekromde tanden worden gebruikt en wikkelt zijn lichaam om de prooi heen. Vervolgens wordt de prooi langzaam maar zeker gewurgd. Op het moment dat de prooi uitademt trekt de slang zijn wurging harder aan. De bloedsomloop van de prooi wordt hierdoor afgesneden, waardoor vitale organen geen zuurstof meer krijgen. Op die manier overlijdt de prooi aan een hartstilstand.

Boa constrictor soorten slang Informatie verzorging weetjes slang

Uiterlijk

Boa’s kan 2 tot 3 meter lang worden en heeft een lichtbruine kleur met donkere ronde vlekken op de rugzijde die van elkaar kunnen verschillen. De slang is gelukkig niet giftig en daardoor niet gevaarlijk voor mensen. De boa is te klein om een mens te doden of door te slikken en zal bij een confrontatie altijd proberen te vluchten. Onder de boa heb je verschillende ondersoorten. Zij onderscheiden zich aan de hand van lichaamskleur en -tekening en sommige exemplaren worden aanzienlijk groter dan andere ondersoorten. De boa constrictor kan zich het hele jaar voortplanten echter lijken er tekenen te zijn dat ze zich liever voortplanten in een koelere periode van het jaar. De boa constrictor is een koudbloedige slang, voordeel is dat de slang hierdoor maar af en toe hoeft te eten en hier dan weer even op kan teren. De naam boa constrictor is een letterlijke vertaling van de naam. Boa betekent grote slang en constrictor betekent ‘’die wurgt’’. De boa is valt in de top 5 van langste slangen ter wereld. Wil je zo’n machtig mooi dier als huisdier staan wij voor je klaar met advies en de juiste producten!

Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website