Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Mappa Mundia Avonturia Header Still

Mappa Mundia

Mappa Mundia Logo
Tamme Rat kopen Rattus norvegicus domestica huisdier informatie weetjes verzorging
Reptielenwereld Reptielenafdeling Reptielenwinkel Reptiel kopen Reptielengrot

Haagse Rattenriool

Nadat je vertrokken bent uit de haven van Bombay en uit de boot de Princess Emely gestapt bent, kom je aann in een van de nieuwste werelden van Mappa Mundia. Je bent aangekomen vlakbij het huis van Professor Das zelf, je kunt nu twee kanten op gaan. Ons advies, neem eens een kijkje in het echte Haagse Rattenriool!

Monstera Corner Image Links Top
Rattenriool riool Den Haag Vroeger Ratten Muizen Dierentuin

Onze riolering

Hoe zag onze riolering er vroeger nou echt uit in Den Haag? Met de reizen van Professor Das op deze expeditie door Mappa Mundia maak je het allemaal mee. Midden in Mappa Mundia bevindt zich namelijk het Haagse Rattenriool. Waag een stap in het riool en ontdek wat er gebeurd wanneer iemand in de 19e eeuw zijn drol doorspoelt.

Als je goed luistert kan je ook de Hagenezen zelfs horen praten in hun woningen en op straat. Kan jij er iets van verstaan met dat plat-Haagse accent?

We hopen dat je niet bang bent voor muizen en ratten… want die zal je ongetwijfeld tegenkomen. Wij lopen dan misschien wel liever niet dagelijks rond in het riool, voor ratten en muizen is het juist de ideale leefomgeving in een drukke stad. In het riool vinden zij genoeg voedsel en veiligheid. Ratten en muizen zijn ook hele goede zwemmers. Dit doen ze dan ook graag in ons afvalwater, voor eten leggen ze soms wel kilometers af.

Heb je het Rattenriool overleefd? Dan kan je jouw expeditie door Mappa Mundia vervolgen en eindelijk het huis van Professor Das bezoeken aan het Jan Huybersplein en zijn onderzoekers in de Pinguïn Academy ontmoeten.

Rattenriool Mappa Mundia Riool Den Haag Vroeger Rat Dierentuin Den Haag Expo Mini Zoo
Divider Mappa Mundia Zoo Fun Expo Stenen Min
Click here to go to the top of the website