Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Cavia's Buiten Houden

Cavia’s buiten houden

Een Leven in de Natuur: Cavia’s Blijvend Buiten Houden

Het mooie zomerweer inspireert talloze mensen om aan de slag te gaan in hun tuin. Veel konijnen krijgen een prachtig buitenverblijf waar ze kunnen genieten van het verse gras en de frisse lucht. We zijn ons ervan bewust dat konijnen in de herfst een wintervacht ontwikkelen en gedurende de hele winter buiten kunnen blijven, maar geldt dit ook voor cavia’s? We krijgen steeds vaker de vraag “Kan ik mijn Cavia’s buiten houden?” Is het mogelijk om Cavia’s het gehele jaar buiten te houden? En wat zijn daarvoor de vereisten? Na het lezen van deze blog kun jij aan de slag om een fantastisch buitenverblijf voor jouw cavia’s te realiseren.

Hoeveel ruimte hebben Cavia’s nodig?

Allereerst is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je vrij wil of kan maken voor het cavia verblijf en natuurlijk of je jouw cavia’s alleen in de zomer of het hele jaar door buiten wilt houden.

Voor enkel een zomers buitenverblijf kun je de “gewone” adviesmaat aanhouden. Dit betekent minimaal 1.20x50cm, maar wij adviseren liever nog 1.40x50cm voor 2 cavia’s. Onthoud dat een groter verblijf altijd beter is!

Wanneer je jouw cavia’s het gehele jaar buiten wilt houden wordt geadviseerd om een buitenren te hebben van minimaal 4 m2 en een binnen verblijf van 100x50cm. Deze maten zijn minimaal nodig om te voorzien in alle basisbehoefte van een groepje van 4 Cavia’s.

Kan een buitenverblijf te groot zijn voor Cavia’s? Ja dat kan. Het binnen verblijf, wat functioneert als schuilhok voor de weersinvloeden, kan wanneer deze te groot is niet genoeg isolatie en warmte bieden. Daarentegen kan de buitenren niet groot genoeg zijn, des te meer ruimte des te beter.

Een Groepje Cavias Buiten Houden

Kunnen cavia’s het hele jaar buiten blijven?

Ja Cavia’s kunnen het hele jaar buiten gehouden worden! Als je jouw cavia’s ook in de winter buiten wilt houden, is het aan te raden om minimaal 4 cavia’s samen te houden. Dit is omdat 4 of meer cavia’s elkaar in de winter makkelijker warm kunnen houden. Natuurlijk dien je hier ook de ruimte op aan te passen.

Een groepje van 4 Cavia’s kan samen het gehele jaar buiten gehouden worden. Een kleinere groep dan 4 Cavia’s wordt niet geadviseerd.

Hoewel cavia’s geen specifieke wintervacht ontwikkelen, hebben ze van nature een dichte en korte vacht om hun lichaamstemperatuur te reguleren. Zorg ervoor dat de buitentemperaturen overdag constant boven de 18 graden Celsius liggen voordat je ze naar buiten verplaatst. Vanaf dat moment is het niet verstandig om ze weer naar binnen te halen.

Hoe bescherm je cavia’s tegen invloeden van buitenaf

Natuurlijk wil je niet dat jouw cavia-vriendjes iets overkomt, dus is het belangrijk goed rekening te houden met alle gevaren die het buitenleven met zich mee brengt.

Cavia’s beschermen tegen roofdieren

Een goede, stevige, volledige omheining (zowel aan de onder-, zij- en bovenkant) zorgt ervoor dat er geen roofdieren in het verblijf kunnen komen. Kies het liefst voor martergaas van minimaal 1,5 mm dik. Zorg er voor dat de dieren niet met hun pootjes in het gaas kunnen blijven hangen door het gaas op de bodem te bedekken met tegels, Discovery Bedding, zand, houtsnippers of gras.

Cavia’s beschermen tegen weersinvloeden

Uiteraard moet er in je ren een schuilverblijf aanwezig zijn. Natuurlijk moet je groepje cavias’s hier genoeg ruimte hebben om lekker te liggen en bewegen, maar hij mag ook niet te groot zijn zodat het makkelijk is om het verblijf op te warmen.

Een groepje van 4 cavia’s kan het hele jaar buiten leven, mits er maatregelen genomen worden tegen de weersinvloeden. In de winter moet er toegang zijn tot een waterdicht en geïsoleerd schuilhok vol met hooi en stro. En in de zomer moet er een schuilhok uit de zon zijn waar ze kunnen afkoelen.

Blijven jouw cavia’s buiten in de winter, is het belangrijk dat het schuilhok goed waterdicht en geïsoleerd is en in de winter wordt voorzien van een dikke laag hooi en stro zodat de cavia’s lekker warm blijven. We raden aan het schuilhok altijd iets van de grond af te plaatsen zodat de kou minder makkelijk vanuit de grond het hok intrekt. Belangrijk punt is dat het schuilhok winterklaar is vanaf het moment dat de nachttemperatuur rond de 12 graden Celsius ligt.

Bescherm jouw cavia’s tegen de warmte van de zon

Niet alleen de kou is een punt van aandacht, maar ook de zon. Zorg ervoor dat het schuilhok dat je hebt niet in de volle zon staat, het wordt er dan té warm. Waar het schuilhok in de winter natuurlijk warm moet houden, moeten de cavia’s er in de zomer kunnen ontsnappen aan de hitte. Je zou evt. een dubbel dak en/of een dubbele bodem kunnen maken waar je in de zomer de koelplaten tussen kunt leggen (en een warmtemat in de winter) zonder dat de cavia’s er aan kunnen knagen.

Naast het schuilhok is het belangrijk ook wat kleinere schuilplekjes op verschillende plaatsen in de ren te zetten zodat de cavia’s zich veilig voelen en zich kunnen verstoppen voor de zon, regen, sneeuw of wanneer ze zich onveilig voelen.

Cavias Buiten Houden

Het leefgebied van Cavia’s verrijken

Natuurlijk is een buitenverblijf met alleen wat schuilplekjes niet uitdagend genoeg voor je cavia’s. daarom is het belangrijk wat verrijking toe te voegen. Cavia’s hebben een natuurlijke behoefte om te knagen, dus zorg voor veilig knaagspeelgoed zoals kurkstukken of wilgenballen. Dit houdt hun tanden gezond en biedt vermaak.

Zorg middels natuurlijke elementen in het buitenverblijf voor uitdaging en bezigheid. Door te kunnen knabbelen, ruiken en spelen met bijvoorbeeld gras, dennenappels of bladeren, wordt het natuurlijke graaf- en zoekgedrag van cavia’s gestimuleerd.

Voeg natuurlijke elementen toe aan het buitenverblijf, zoals graszoden, dennenappels of bladeren. Cavia’s kunnen hieraan knabbelen, aan ruiken en mee spelen, wat hun natuurlijke graaf- en zoekgedrag stimuleert. Voeg regelmatig nieuwe items of speelgoed toe om de omgeving interessant en uitdagend te houden voor je cavia’s. Dit voorkomt verveling en stimuleert hun nieuwsgierigheid.

Cavias Buiten In De Tuin Houden Met Back Zoo Nature

Een natuurlijke leefomgeving creëren met Back Zoo Nature

Om je groepje cavia’s gelukkig en gezond buiten te houden is het essentieel om de omgeving in te richten zodat deze aansluit bij hun natuurlijke gedrag. Het merk Back Zoo Nature biedt een ruim assortiment aan producten die speciaal ontworpen zijn om de natuurlijke leefomgeving van jouw cavia’s zo in je achtertuin na te bootsen.

Zo kan je de Back Zoo Nature Corky Tube en Corky Shelter gebruiken als natuurlijke schuilplaats. En zijn er verschillende soorten bladeren en kruiden te gebruiken waarmee je het verblijf kan verrijken en foerageergedrag kan stimuleren.

Met de producten van Back Zoo Nature creëer je in een handomdraai een uitdagende en natuurlijke leefomgeving voor jouw cavia’s.

Door gebruik te maken van de producten van Back Zoo Nature creëer je in een handomdraai een natuurlijke leefomgeving. Door de natuur na te bootsen geef je jouw cavia’s de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen en zich op hun gemak te voelen in hun omgeving. Dit is absoluut van groot belang voor de welzijn van jouw groepje cavia’s.

Blijf alert op veranderingen in de gezondheid van je cavia’s

Bij het permanent buiten houden van cavia’s is het belangrijk om alert te blijven op veranderingen in hun gezondheid. Neem de tijd om dagelijks interactie te hebben met je cavia’s en observeer hun gedrag, eetlust, lichaamsconditie en algehele gezondheid. Let op tekenen van ongemak, zoals moeilijk ademen, hoesten/niezen, agressie of verminderde activiteit. Controleer regelmatig hun lichaamsgewicht en conditie om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

Als je merkt dat er iets mis is met een van je cavia’s, zoals veranderingen in eetlust, gewichtsverlies, problemen met de vacht of andere zichtbare tekenen van ziekte, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Raadpleeg een dierenarts met ervaring in het behandelen van cavia’s om de beste zorg en behandeling voor je huisdier te waarborgen.

Cavias Buiten In De Tuin Houden

Creëer het ideale buitenverblijf zodat jouw cavia’s het hele jaar buiten kunnen blijven

We zijn er achter dat met de juiste planning en voorzorgsmaatregelen je jouw cavia’s het hele jaar door buiten kan houden. Door een optimaal buitenverblijf te creëren, geef je jouw cavia’s de kans om te genieten van de frisse lucht en een natuurlijke omgeving.

  • Zorg voor voldoende ruimte
  • Houdt een groepje van minimaal 4 Cavia’s
  • Biedt bescherming tegen roofdieren
  • Zorg voor een stevig binnenhoek die beschermt tegen de weersinvloeden
  • Creëer een natuurlijke leefomgeving
  • Biedt verrijking in de vorm van speelgoed en natuurlijke elementen
  • Blijft alert op veranderingen in gezondheid
Divider Liaan Eekhoorn Mappa Mundia Avonturia

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website