Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Padden

Padden zijn een familie van Kikvorsachtigen. Van oorsprong kreeg deze groep de naam Bufonina mee. Je kunt ze over het algemeen herkennen aan de droge wat wrattige huid. In vergelijking met kikkers heeft de pad een vrij lompe lichaamsbouw. De korte achterpoten gebruiken ze voornamelijk om te lopen in plaats van mee te springen zoals kikkers veel doen (daarom hebben kikkers ook langere poten). De familie van padden komt oorspronkelijk wereldwijd voor. Er bestaan ongeveer 590 verschillende soorten wereldwijd. In Nederland komen in de natuur alleen de Gewone Pad en de Rugstreeppad voor. Over het algemeen verschuilen padden zich overdag en kruipen ze ‘s-nachts tevoorschijn. De eieren worden door het mannetje in snoeren gedragen om de achterpoten tot ze uitkomen in ondiep water. Lees meer…

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Padden

De ogen van de padden zijn bol en ze hebben geen tanden. Ze zijn wel uitgerust met zwemvliezen zodat ze zich in het water goed kunnen redden. Het rantsoen van padden bestaat voornamelijk uit insecten, slakken, wormen en spinnen. Hier jagen ze ‘s-nachts op. Het jagen gebeurd met hun lange, kleverige tong, die kan razendsnel uit hun bek schieten om hun prooi te vangen. Zodra het kouder wordt bewegen ze steeds trager, dit komt omdat het koudbloedige dieren zijn. Als het te koud wordt gaan ze in winterslaap en worden dan weer wakker als de temperaturen wat aangenamer zijn. Padden zijn er in verschillende kleuren en groottes. In Nederland leven er ook verschillende padden in de natuur. De soorten hebben gemeen dat de kleur een beetje donker is waardoor ze niet zo opvallen in een drassige omgeving.

Om te weten wat je allemaal nodig hebt voor het houden van een pad kun je het beste informeren bij een specialist. Onze specialisten in onze winkel in Den Haag willen je er alles over vertellen zodat jij je huisdier het beste kan bieden wat er is!

Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website