Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Blog Pellets Nutriberries

Pellets voor vogels

Wat zijn pellets

Pellets zijn eigenlijk  brokjes die je ook aan je hond of kat geeft. Nu hoor ik je al denken, “maar vogels eten toch zaden?” Dat klopt! Maar hier kom ik later op terug. Een pellet heeft alle voedingsstoffen die een vogel nodig heeft en dat is fijn omdat elk brokje dezelfde voedingswaarden heeft.

Waarom pellets

Pellets bevatten zoals eerder gezegd alle voedingsstoffen die een vogel nodig heeft. Zaden zijn namelijk vaak te vet en deze zaden die je in een winkel koopt zijn vaak niet de zaden die vogels in het wild eten. Daarnaast eten vogels vaak selectief van de zaden en zo ontstaan er voedingstekorten. Als je nu overtuigd bent en je de vogel wilt overzetten op pellets moet dat wel geleidelijk gebeuren, vaak vinden vogels de pellets in het begin maar niks omdat ze zaden gewend zijn. Pellets zijn een stuk gezonder.

Over wennen op pellets

Als de vogel alleen zaden kent en je nu over wilt gaan op pellets moet dit geleidelijk gebeuren, dit is zo omdat anders de vogel erg kan gaan vermageren doordat ze dus niet eten. Wat wij als Avonturia aanbevelen zijn de nutriberries van lafeber, dit zijn bolletjes met zaden en pellets. Zo went de vogel aan de smaak van pellets en heeft daarbij ook nog zaden. Deze kunnen ook als hoofdvoeding dienen! De vogel heeft tijdens het eten ook nog stimulatie omdat ze het echt eraf moeten knagen. 

Verschillende soorten

Omdat de ene vogel de andere niet is zijn er veel verschillende pellets.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Dit zijn de nutriberries, deze heb je zowel voor kleine parkieten als voor papegaaien. Er zijn verschillende smaken!

Dit is een hele mooie pellet, deze pellet is helemaal gemaakt van natuurlijke ingrediënten dat maakt deze pellet dus 100% biologisch  en dat onderscheidt deze  pellet van alle andere. De smaak van de pellet is noten!

Deze pellet is gemaakt en door dierenartsen. Vaak is de overstap naar pellets makkelijk met Fiory omdat veel vogels de smaak gewoon erg lekker vinden. Deze pellet is er ook in allerlei maten.

Proef pakketen

Nieuw bij Avonturiashop is de pellet proef pakketen. Zo kan je alle soorten ontdekken die wij adviseren tegen een gereduceerde prijs.

Hoofdvoeding

Pellets zijn samen met verse groente ( en fruit met mate ) een super mooie hoofdvoeding. Wel adviseren wij altijd om een goeie zaden mengeling er naast te geven, dit zou je bijvoorbeeld in foerageer speelgoed kunnen verstoppen! Zo zijn ze namelijk lekker bezig en hebben ze ook nog wat te doen, pellets zijn namelijk wel wat saaier want de vogel hoeft niks te pellen. Vind je het allemaal wat lastig of wil je gewoon meer informatie? Kom dan naar de winkel en spreek de vogelwereld toppers aan! Zij helpen graag verder!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website