Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Mappa Mundia Avonturia Header Still

Mappa Mundia

Mappa Mundia Logo
Divider Stenen En Planten Mappa Mundia Avonturia Monstera Divider Links
Zoopie Elf Trol Mappa Mundia Dierentuin Den Haag Sprookje Avonturenboom

AVONTURENBOOM

In het grottenstelsel van Mappa Mundia werd een bijzondere ontdekking gedaan, de Avonturen Boom. Hoe deze boom terecht is gekomen is de grot is een raadsel. Waarschijnlijk is de boom door zijn grote gewicht door de grond heen gezakt en in de grot terecht gekomen. De grote boom is minstens 1000 jaar oud en daarmee misschien wel de oudste boom van Den Haag. In de boom bevinden zich allerlei kamertjes en verdiepingen waar van alles te ontdekken is. Klim zelf eens naar binnen om een kijkje te nemen, maar kijk wel uit voor de wortels.

Corner Lower Left Stokstaart En Zoopie Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Zoopies Mappa Mundia Avonturia
Avonturenboom Zoopies Kijken

ZOOPIES

Professor Das deed nog een veel grotere ontdekking tijdens zijn expeditie, in de Avonturenboom bleek namelijk een wel heel bijzonder volkje te leven! De wezentjes die zich gevestigd hebben in de Avonturen Boom heten de Zoopies, een mannetjes Zoopie heet een Zooper en een vrouwtje een Zoopia. Professor Das is goede vrienden geworden met de Zoopies.

De Zoopies staan bekend om hun grote zorg voor de natuur. Ze helpen een vos met kiespijn direct en helpen de eekhoorns ook mee kastanjes zoeken. Een trouwerij met als voertuig een schildpad of een zwemfeest met de otters is meer dan normaal. Regelmatig gaat Das er dan ook op uit om bij de geestelijke opper Zoopie een kruidenpintje te drinken en hun kennis samen te delen op het gebied van de flora en fauna.

Zo leert de professor veel van de Zoopies en andersom. Zoals hun eigen taal: Zoopiaans. Als je heel goed luistert in de Avonturenboom kan je de Zoopies horen praten of zelfs zingen, want dansen en zingen is iets wat de Zoopies heel graag doen.

Grote Avonturenboom Zoopies Kinderen Kind uitje Dierentuin Den Haag Sprookje
Corner Center Left Muur Mappa Mundia Avonturia2
Click here to go to the top of the website