Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Lafeber Nutriberries

Het Inspirerende Verhaal achter Lafeber

Het Inspirerende Verhaal achter Lafeber: Een Passie voor Gezonde Vogelvoeding

In de wereld van vogelvoeding staat het merk Lafeber al decennialang bekend als een pionier en voorloper op het gebied van gezonde en voedzame voeding die aansluit bij de natuurlijke behoefte van onze vogels. Lafeber is opgericht met een diepgewortelde passie voor het welzijn van vogels. En een vastberadenheid om voeding te bieden die niet alleen lekker is, maar ook de natuurlijke behoeften van onze vogels vervult. In deze blog nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van Lafeber en ontdekken we het inspirerende verhaal achter deze toonaangevende vogelvoeding.

Lafeber Founders 1

De Visie van Dr. T.J. Lafeber

Het verhaal van Lafeber begint in de vroege jaren 1970 met Dr. T.J. Lafeber, een gepassioneerde dierenarts met een liefde voor vogels. Hij was zich er sterk van bewust dat voeding een cruciale rol speelt in het lichamelijke en geestelijke welzijn van gezelschapsvogels.

Hij stelde zichzelf de uitdaging om voedingsproducten te ontwikkelen die niet alleen de fysieke gezondheid. Maar ook het mentale welzijn van vogels kan bevorderen.

Dr. Lafeber begreep dat foerageren, het actief zoeken naar voedsel, essentieel is voor het activeren van het natuurlijke gedrag van vogels. Dit gedrag houdt hun geest actief en voorkomt verveling.

Wie is Dr. T. J. Lafeber? (1925 – 2001)

Dr. T.J. Lafeber, een toegewijde dierenarts, is de drijvende kracht achter het inspirerende succesverhaal van Lafeber Company. Hij studeerde af aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Iowa State University in 1949.

In de jaren 60 en vroege jaren 70 was zijn vogelziekenhuis het grootste in de Verenigde Staten. En zijn expertise op het gebied van aviaire geneeskunde werd erkend door de American Veterinary Medicine Association.

Dr. T.J. Lafeber, een gepassioneerde dierenarts, is de grondlegger van Lafeber Company en heeft een revolutionaire bijdrage geleverd aan vogelvoeding. Zijn expertise en toewijding in de aviaire geneeskunde hebben geleid tot de ontwikkeling van de Nutri-Berries, die het foerageergedrag van vogels stimuleren en wereldwijd het welzijn van vogels hebben verbeterd.

Als dierenarts behandelde hij talloze huisdierenvogels en merkte hij op dat ondervoeding een veelvoorkomend probleem was. Dit leidde hem tot een zoektocht naar gezonde en voedzame vogelvoeding. Zijn passie en toewijding resulteerden in de ontwikkeling van de revolutionaire Nutri Berries. Die het foerageergedrag van vogels stimuleren en een blijvende impact hebben gehad op het welzijn van vogels wereldwijd.

Ontstaan Van Lafeber
Ontstaan Van Lafeber 4 1

Het Ontstaan van de Nutri Berries

Gedreven door zijn visie begon Dr. Lafeber aan een revolutionaire zoektocht binnen vogelvoeding. Hij ontwikkelde een unieke voeding in de vorm van ronde bolletjes, nu bekend als de Nutri-Berries. Deze bolletjes zijn speciaal ontworpen om het foerageergedrag van vogels te stimuleren.

In plaats van gewoon te knabbelen aan een traditionele voedingspellet, konden vogels nu hun voedsel oppakken en vasthouden, net zoals ze dat in de natuur zouden doen. Dit zorgde ervoor dat vogels langer bezig waren met eten en meer voldoening haalden uit hun maaltijd.

Nutri berries is een unieke voeding ontwikkeld door Dr. Lafeber die het foerageergedrag van vogels stimuleert. Deze ronde bolletjes zijn speciaal ontworpen om vogels een natuurlijke eetervaring te bieden, waarbij ze hun voedsel kunnen oppakken en vasthouden zoals in de natuur.

De Nutri Berries werden al snel een doorslaand succes en werden de eerste voedingsproducten die speciaal waren geformuleerd voor vogels die als huisdier gehouden werden. Vogeleigenaren merkten al snel de positieve impact van deze voeding op het welzijn van hun gevleugelde vrienden. Gezonde en gelukkig vogels, een actieve levensstijl en ook een prachtig verenkleed waren slechts enkele van de voordelen die werden opgemerkt.

Lafeber Article
Lafeber Artikel

Vers van eigen Familieboerderij

Alle Lafeber producten worden met zorg en aandacht gemaakt in kleine batches op de eigen Lafeber Familieboerderij in het prachtige platteland van Illinois.

Deze boerderij biedt ze niet alleen de mogelijkheid om elk product individueel te controleren en te verpakken. Maar ook om een groot deel van de gebruikte ingrediënten zelf te verbouwen.

Lafeber zorgt met zorg en toewijding voor elk product op hun eigen familieboerderij in Illinois. Hier verbouwen ze zelf een groot deel van de gebruikte ingrediënten, wat resulteert in de meest verse en hoogwaardige voeding voor jouw vogels

Lafeber gelooft dat het zelf verbouwen van ingrediënten van essentieel belang is om te zorgen voor de beste kwaliteit en voedzaamheid. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat elke hap die jouw vogel neemt vol zit met de meest verse en hoogwaardige voedingsstoffen. En kunnen ze de optimale gezondheid en welzijn van jouw vogels garanderen.

Ontstaan Van Lafeber 3
Ontstaan Van Lafeber 2

Toewijding aan Kwaliteit

In de loop der jaren heeft Lafeber altijd vastgehouden aan zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie.

Het bedrijf werkt samen met vooraanstaande vogelartsen, voedingsspecialisten en gedragsdeskundigen. Dit om ervoor te zorgen dat hun producten de beste voeding bieden voor vogels van alle soorten en maten.

Ze gebruikt uitsluitend non-GMO ingrediënten, elk geschikt zijn voor humane kwaliteit. En vermijdt kunstmatige toevoegingen om een natuurlijke en gezonde voeding te garanderen.

Ted Lafeber 1

Dr Ted Lafeber III

Dr. Ted Lafeber III, de huidige president en CEO van Lafeber Company, draagt het inspirerende erfgoed van zijn familie voort.

Zijn passie voor de gezondheid en voeding van vogels begon op jonge leeftijd, toen hij samen met zijn vader, Dr. T.J. Lafeber, de vogelkliniek bezocht en leerde hoe hij vogelpellets kon maken.

Na het behalen van zijn doctoraat in de diergeneeskunde aan de Iowa State University, trad hij in de voetsporen van zijn vader en werd zijn zakenpartner.

Dr. Lafeber heeft met zijn vader de Nutri-Berries ontwikkeld. Die een perfecte balans bieden tussen voedingswaarde, smaak en het stimuleren van het natuurlijke foerageergedrag van vogels. Sinds het overlijden van Dr. T.J. Lafeber Sr. heeft Dr. Ted Lafeber III de traditie van hoogwaardige producten en voortdurende productinnovatie voortgezet.

In 2004 ontving Dr. Lafeber de prestigieuze Outstanding Service Award van de Vereniging van Aviaire Dierenartsen. Dit als erkenning voor zijn toewijding aan het welzijn van vogels.

In 2007 ontving Dr. Lafeber de prestigieuze President’s Award van de Vereniging van Aviaire Dierenartsen als erkenning voor zijn voortdurende toewijding aan de gezondheid en het welzijn van de vogelpopulatie.

Het Inspirerende Verhaal

Het inspirerende verhaal van Lafeber gaat door met elke hap van de Nutri-Berries die onze gevederde vrienden nemen.

Het bedrijf heeft een erfenis opgebouwd van gezonde vogelvoeding die vogels helpt om gelukkig en gezond te leven. Hun voortdurende toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft vogeleigenaren en hun gevleugelde metgezellen inspireren.

Lafeber

Het inspirerende verhaal van Lafeber! Met passie, toewijding en innovatie hebben ze een revolutie teweeggebracht in vogelvoeding en een blijvende impact gehad op het welzijn van vogels wereldwijd. Lafeber blijft vogeleigenaren inspireren om hun gevleugelde metgezellen de beste voeding te bieden voor een gelukkig en gezond leven.

Het ontstaan van Lafeber is een verhaal van passie, toewijding en innovatie. Gedreven door de visie van Dr. T.J. Lafeber, heeft het bedrijf een revolutie teweeggebracht in vogelvoeding met de introductie van de Nutri Berries.

Deze unieke bolletjes hebben de manier waarop we naar vogelvoeding kijken veranderd. En hebben een blijvende impact gehad op het welzijn van vogels over de hele wereld. Vandaag de dag blijft Lafeber een toonaangevende naam in de wereld van gezonde vogelvoeding. En blijft het vogeleigenaren inspireren om hun gevederde vrienden de beste voeding te bieden voor een gelukkig en gezond leven.

Nutri Berries

Kies voor het welzijn van jouw vogel met de Nutri Berries

Lafeber biedt hoogwaardige, gezonde en voedzame voeding die is ontworpen om het welzijn van vogels te bevorderen.

De unieke samenstelling en vorm van de Nutri Berries voorziet zowel in de lichamelijke en geestelijke behoefte van onze huisvogels.

Hun passie, toewijding aan kwaliteit en innovatie maken hen een verstandige keuze voor elke vogeleigenaar die het beste wil voor zijn gevleugelde metgezellen.

Nutri Berrie Banner
Divider Liaan Bottom 1920x200

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website