Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Schorpioenen

Schorpioenen (Scorpiones) zijn niet een van de populairste soorten geleedpotigen die thuis worden gehouden. Toch zijn dit ook een zeer interessante spinachtigen groep. Zowel in woestijnen als in tropische gebieden zijn schorpioenen te vinden. Meestal tussen naden, kieren en randen, ze houden van knusse ruimtes waarin ze niet opvallen. Donkere uitvoeringen schorpioenen zijn meestal van tropische afkomst en licht geel/bruine schorpioenen uit het droge gebied afkomstig. Een leuk weetje is dat schorpioenen hun jongen goed beschermen en deze dan ook allemaal meenemen op de rug waar ze dan ook allemaal netjes blijven zitten. Dit ziet er natuurlijk superschattig uit. Lees meer…

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Omschrijving

Kleinere insecten staan op het menu van de Schorpioen. Denk hierbij aan (fruit) vliegjes, kleine krekels of kleine sprinkhanen. Schorpioenen die als huisdier worden gehouden, wordt aangeraden naast krekels en sprinkhanen ook calcium en vitamine als extra toevoeging te geven, voorbeelden hiervan zijn Mineral en Reptivite van Zoo Med of Sticky Tongue Miner- All of Vit-all. ( Verkrijgbaar op onze reptielenafdeling in onze winkel Avonturia de Vogelkelder). Krekelgel is een uitstekend product voor het toedienen van het benodigde vocht. Dit product bevat tevens een hoog gehalte aan calcium (Verkrijgbaar op onze reptielenafdeling in onze winkel Avonturia de Vogelkelder). Enkele soorten schorpioenen die wij regelmatig op voorraad hebben in onze winkel Avonturia de Vogelkelder in Den Haag:

 

Keizerschorpioen Pandinus imperator Schorpioen

De keizerschorpioen

Pandinus imperator

Er zijn diverse pandinus soorten. Omdat deze +/- 15 cm groot kunnen worden is dit soort zeer populair. Deze schorpioen is niet erg agressief en kan zelfs met meerdere tegelijk worden gehouden als ze maar genoeg ruimte hebben. Een groot verblijf is hiervoor dus echt een prio! Een steek van de schorpioen kan behoorlijk pijn doen en is vergelijkbaar met een bijen- of wespensteek. Deze schorpioen leeft in Afrika in het regenwoud op voornamelijk vochtige plekken, houdt het dus ook vochtig in zijn verblijf. Dit kan door middel van een mist- en beregeningssysteem of door met de hand te sproeien. Het beste is het aan een kant vochtig te houden en aan de andere kant wat droger zodat hij zelf kan bepalen waar hij zich op dat moment het lekkerst voelt. Zoo Med Repti Bark of Back Zoo Nature Bark bedding is de juiste bodembedekker voor deze schorpioenen. Houdt het verblijf tussen de 25 tot 30 graden overdag en zorg voor een luchtvochtigheid van rond de 80 %. Het soort Pandinus imperator gigas wordt nog groter en kan wel 25 cm groot worden.
Ook verkrijgbaar bij ons de : Pandinus gambiensis en de Pandinus dictator. Je kunt onze winkel vinden in Den Haag.

Arizonaschorpioen Hadrurus arizonensis Schorpioen

Hadrurus ar zonensis

Ten opzichte van de Pandinus is dit een totaal andere soort schorpioen. Deze schorpioen leeft namelijk in de woestijn in het Arizonagebied, de Verenigde Staten en Mexico. Deze schorpioen moet alleen worden gehouden is agressiever dan de Keizerschorpioen en de bijt kan behoorlijk vervelend zijn. Woestijnzand is de juiste bodembedekker voor deze schorpioenen en hou het verblijf tussen de 25 tot 30 graden overdag en de luchtvochtigheid moet rond de 55 % blijven. Wat betreft huisvesting , decoratie , voeding en advies kunt je altijd terecht bij een van onze medewerkers op de reptielenwereld van onze dierenwinkel in Den Haag.

Divider Liaan 1920x200
Papiertjes 2
Click here to go to the top of the website