Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Dierenpagina Vissen Header

Garnalen

Bij Avonturia de Vogelkelder vind je altijd een uitgebreide keuze aan garnalen. Van de kleurrijke Caridina-soorten tot robuuste Neocaridina-varianten, onze winkel in Den Haag biedt een verscheidenheid aan garnalen voor liefhebbers van deze fascinerende aquarium dieren. Variërend van de kleurrijke dwerggarnalen tot de nuttige waaierhandgarnalen, is er voor elk wat wils. Het houden van garnalen vereist echter specifieke aandachtspunten, afhankelijk van de soort. Het creëren van een geschikte leefomgeving is essentieel en moet worden afgestemd op de behoeften van de garnalen.

lees meer
Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2
Monstera Divider Links
Papiertjes 2

Wat zijn Garnalen?

Garnalen zijn kleine schaaldierachtige wezens die behoren tot de orde Decapoda, wat “tienpotigen” betekent, ze zijn nauw verwant aan kreeften en krabben. Met hun langwerpige, gebogen lichaam komen ze voor in verschillende maten en de meest felle kleuren.

Bijna alle soorten dwerggarnalen kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdsoorten: Caridina Garnalen en de Neocaridina Garnalen. Elke groep omvat een overvloed aan verschillende dwerggarnalen, elk met hun eigen unieke kleuren en patronen, die ook specifieke waterwaarden en verzorgingsbehoeften vereisen.

Als omnivoren zijn garnalen echte alleseters. Hoewel ze hoofdzakelijk plantaardig voedsel consumeren en graag afgestorven plantenresten opeten, vullen ze hun dieet graag aan met uitwerpselen en ander organisch materiaal. Met behulp van hun grijpende klauwen aan de voorkant van hun lichaam kunnen garnalen voedsel vastpakken en naar hun mond brengen. Garnalen zijn harde werkers en spelen hierdoor een belangrijke rol bij het opruimen en schoonhouden van je aquarium.

 

Neocaridina Garnalen

Verschillende Soorten Garnalen

Er bestaan tal van fascinerende garnalensoorten die een kleurrijke en levendige toevoeging zijn aan elk aquarium. Ze komen voor in een breed scala aan felle en unieke kleuren, vaak gepaard met prachtige patronen. Neem bijvoorbeeld de Neocaridina garnalen, zoals de felrode Vuurgarnalen en Red Sakura garnalen, de gele Citroengarnalen tot de diepblauwe Blue Dream garnalen.

Daarnaast hebben we de Caridina garnalen, zoals de Crystal Red garnalen met hun rood-witte strepen en de Crystal Black garnalen met hun zwart-witte patronen die elk weer voorkomen in verschillende streeppatronen. Ook de tijgergarnalen met hun tijger-like strepen en de prachtige Taiwan Bee garnalen die voorkomen in verschillende rijke kleuren zoals de blauwe blue bolt garnaal, de bijna volledig zwarte King Kong en de wijnrode red wine garnaal.

Laten we de Sulawesi garnalen niet vergeten, met hun opvallende knalrode kleur, witte stippen en lange witte voelsprieten. Met zo’n diverse en kleurrijke variëteit aan garnalensoorten is er voor elk aquariaan wel een favoriete garnaal te vinden.

Papiertjes 2

Het houden van Garnalen

Het houden van garnalen is een kleurrijke en dankbare toevoeging in elk aquarium. Door te zorgen voor een passende omgeving en het bieden van geschikte technische voorzieningen, kun je de gezondheid en het welzijn van je garnalen bevorderen. Met de juiste zorg kunnen garnalen gedijen en een prachtige aanvulling vormen in elk aquarium.

Voor garnalen raden we een minimale aquariumgrootte van 15-20 liter aanbevolen. Het is belangrijk om je garnalen aquarium in te richten met veel planten, dit omdat garnalen graag schuilmogelijkheden hebben. Planten dragen bij aan een gezond ecosysteem en bieden garnalen een natuurlijke leefomgeving. Bovendien helpen planten bij het vasthouden van voedingsstoffen, waardoor een evenwichtige omgeving wordt bevorderd.

Een filter speciaal ontworpen voor garnalen is belangrijk, omdat sommige filters mogelijk te krachtig zijn en de jonge garnalen kunnen aanzuigen. Een filter met fijne openingen of een sponsfilter kan ideaal zijn om te voorkomen dat garnalen vast komen te zitten.

Het is van cruciaal belang om rekening te houden met de specifieke waterwaarden die elke garnalensoort nodig heeft om te gedijen. Elke soort garnalen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft temperatuur, pH-waarde en waterhardheid. Het is daarom belangrijk om de waterwaardes regelmatig te controleren en aan te passen om ervoor te zorgen dat de garnalen in een optimaal leefmilieu verblijven. Lees hier meer over het houden van garnalen

 

Crystal Red Garnalen

Garnalen Samen Houden

Garnalen zijn over het algemeen vriendelijke dieren en kunnen goed samengaan met andere aquariumbewoners. Verschillende garnalensoorten hebben specifieke eisen met betrekking tot temperatuur, pH-waarde en waterhardheid. Het is daarom niet ideaal om garnalen van verschillende soorten samen te houden.

Wanneer het gaat om het selecteren van medebewoners voor garnalen, is het belangrijk om rekening te houden met hun veiligheid. Vissen kunnen garnalen als prooi zien en ze opeten. Het is verstandig om vissen te vermijden die groot genoeg zijn om de garnalen te kunnen consumeren. Een algemene vuistregel is dat als een vis de garnalen in zijn bek kan krijgen, hij dat hoogstwaarschijnlijk zal doen.

Garnalen kunnen daarentegen goed samengaan met de kleine nano vissoorten zoals de Rasbora brigittae en de Rasbora galaxy. Deze kleine vissen vormen geen bedreiging voor de garnalen en kunnen vreedzaam samenleven.

Divider Liaan 1920x200
Papiertjes 2
Click here to go to the top of the website