Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Mappa Mundia Avonturia Header Still

Dieren van Mappa Mundia

Mappa Mundia Logo

De bewoners van Mappa Mundia

Papiertjes 2
Mappa Mundia logo Ingang Expo Mini Zoo Dierentuin Den Haag

Dieren van Mappa Mundia

De dierentuin van Den Haag, vind je bij Avonturia. Als de slagboom omhoog gaat begint het avontuur door de grotten. Hier bewonder je onder andere Fennekvosjes, Stokstaartjes en Vleermuizen. Wanneer je je tocht vervolgt kom je in Expeditie Bombay, daar ligt de Princess Emely, een mooie boot waar je ook kan spelen tussen de touwen en kisten van de haven. Op het Jan Huybersplein kan je, voordat je je tocht weer hervat, even tot rust komen met een lekker hapje of drankje van de patisserie. Er is ook van alles te ontdekken en beleven op het Jan Huybersplein. Het meest unieke zijn de vele gedetailleerde winkels, zo is er een “Beetles & Butterfly’s”, een Vissen-Tandarts (voor Haaien en Piranha’s), een klokkenwinkel Vadertje Tijd en nog veel meer leuke winkeltjes. Er is zelfs een heus treinstation is er gebouwd waar kinderen overal doorheen en overheen kunnen klimmen en het plein van bovenaf kunnen beschouwen.
Stokstaartje Stokstaart Dierentuin Den Haag Mappa Mundia Expo Mini Zoo

Stokstaartjes

Hallo! Wij zijn een stokstaartjes familie en wonen in de grotten van Mappa Mundia. Oorspronkelijk komen we uit Zuid -Afrika en we behoren tot de mangoesten.
We zijn kleine roofdieren en eten het liefst kleine prooidieren zoals: hagedissen, kleine knaagdieren, schorpioenen of zelfs slangen!
Ook zijn wij ontzettend dapper en kunnen met een grote groep zelfs hele grote vijanden verjagen. Het meest bijzondere aan ons is wel dat we immuun zijn voor het gif van slangen en schorpioenen.

 

Liaan-2
Dwergmangoes Op Een Tak Avonturia Mappa Mundia

Dwergmangoesten

Wij zijn de dwergmangoesten en wonen ook in de grotten van Mappa Mundia. Naast onze familie, de stokstaartjes.
In het wild leven we van Oost- tot Zuid-Afrika, ook wij behoren tot de mangoesten familie. We verschillen behoorlijk van onze familieleden de vosmangoesten en de stokstaarten, want we zijn veel kleiner!
Ook hebben wij een mooie rood bruine vacht, hierdoor lijken we net kleine teddybeertjes. We vinden het fijn om ons te verstoppen in ondergrondse gangenstelsels die we zelf graven. Hier verstoppen we ook graag ons eten. Wij zijn gek op muizen, kuikentjes en af toe een stukje fruit gaat er ook wel in!

 

Papier Background Image Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Logo Mappa Mundia Avonturia

Tip!

Het meest Avontuurlijke kinderfeestje vier je bij Avonturia de Vogelkelder in Den Haag.
Stel zelf jouw feestje samen en beleef samen met je vriendjes en vriendinnetjes een bijzonder Avontuur! En ontmoet dan ook alle Dieren van Mappa Mundia

Fennek Vos Mappa Mundia Expo Mini Zoo Dierentuin Den Haag

Fennek vossen

Onze namen zijn Frank en Frey en wij zijn broer en zus.
Wij zijn opgevoed door de verzorgers van Mappa Mundia en wonen nu samen in een verblijf binnen de grotten. We zijn woestijnvosjes met hele grote oren. Met onze grote oren kunnen wij ontzettend goed horen. Wij kunnen kleine insecten dan ook zelfs onder het zand horen lopen! We kunnen heel snel graven en komen zo aan lekkere hapjes. Hier in Avonturia eten we kuikentjes en muizen. Soms krijgen we ook meelwormen en sprinkhanen en dit vinden we echt een traktatie!

Sinds kort is er nog een Fennek Vos bij onze pak komen wonen, dit vinden wij erg gezellig.
Vleermuis

Vleermuizen en Vleerhonden

Hallo! Wij zijn de vleermuizen en honden van Mappa Mundia en wij wonen in een grote groep in een grot op de bovenste verdieping.
We zijn heel bijzonder om te zien en hangen zo’n beetje de hele dag onderste boven. Ons lichaam is maar +/- 6 cm lang, maar onze vleugels hebben een spanwijdte van zo’n 30 cm! Wanneer we baby’s krijgen houden we die onder onze vleugels verborgen tot ze groot genoeg zijn om zelf te vliegen. Onze grootste hobby is eten en dat doen we dan ook ontzetten veel! Elke dag krijgen we een ruim aanbod aan voeding van watermeloen tot honing-bananen pap. We hangen regelmatig onderste boven voor de ruit van onze grot dus je kunt ons heel goed van dichtbij bekijken!
Papier Background Image Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Logo Mappa Mundia Avonturia

Tip!

Avonturia’s kitchen neemt je mee ‘all over the world’ met zowel vegetarische gerechten als gerechten uit o.a. Mexico, Holland, Azië of zelfs Hawaii. Ook krijgen de kleine avonturiers altijd een mooie naturalis mee naar huis uit elk willekeurig land. Kom langs bij de Kitchen in Den Haag en ontdek jouw favoriete gerecht.

Monstera Divider Links
Tenrec Egels Baby Nieuw Uitje Den Haag Kids Egel

Tenrec egels

 

 

Wij Tenrec egels, wonen ook in de grotten van Mappa Mundia. In het wild leven wij op Madagaskar en nabij gelegen eilanden. We zijn echte nachtdieren dus overdag zal je ons altijd lekker zien luieren. We houden van verschillende soorten voedsel zoals planten en fruit, maar ook van vlees.

Een groot gedeelte van het jaar houden wij een winterslaap. Je kunt ons dan nog steeds zien, alleen liggen we weken achter elkaar op de zelfde plek te slapen. We worden dan alleen af en toe wakker om een klein beetje te eten en drinken.

 

Divider Right Monstera
Argus Monitor (varanus Panoptes)

Argus Varaan

Wij zijn de nieuwste bewoners van Mappa Mundia, de Argus Varanen, ook wel bekend als de Varanus Panoptes. Wij komen uit noordelijke en westelijke regio’s van Australië en Zuid-Nieuw-Guinea. Maar hebben het ook erg naar ons zin in ons natuurlijke verblijf in Den Haag met eigen waterval. Door onze Creative Habitat Designers voelen ze zich direct thuis. Deze toppers hebben er voor gezorgd dat onze natuurlijke omgeving na gebootst is in Den Haag.
Papier Background Image Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Logo Mappa Mundia Avonturia

Haagse rattenriool

Hoe zag onze riolering er vroeger nou echt uit in Den Haag? Met de reizen van Professor Das, op deze expeditie door Mappa Mundia maak je het allemaal mee. Wij hopen niet dat je bang bent voor muizen en ratten… Want die zal je ongetwijfeld tegen gaan komen!

Tamiops Swinhoei Gestreepte Boomeekhoorn

Chinese Gestreepte Boomeekhoorns

Wij zijn de boom-eekhoorns van Mappa Mundia en wij zijn een gezellige drukke familie. We kunnen ontzettend goed klimmen en zijn ook heel erg snel! Heb je wel eens geprobeerd om te tellen met hoeveel we zijn? We springen van links naar rechts en maken het zelfs de verzorgers een beetje moeilijk! We eten graag verschillende soorten zaden en noten. Hier krijgen we elke dag krijgen we dan ook een bak vol van. Ook zijn we heel erg gek op fruit, vooral sinaasappel en meloen vinden we heerlijk! Kom je ons en de andere dieren van Mappa Mundia snel eens bewonderen?
Divider Liaan Bottom 1920x200
Click here to go to the top of the website