Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Kat Met Baasje Buiten

5 Leuke Kattenfeitjes

Vijf Leuke Feitjes over onze Geliefde Huisdieren

Katten zijn fantastische huisdieren die al lange tijd een bijzondere plek in ons leven hebben veroverd. Hierdoor zijn katten misschien wel een van de meest geliefde huisdieren wereldwijd. Hun vriendelijke, aanhalige en ook mysterieuze karakter maakt ze tot intrigerende en gezellige huisdieren. Het is altijd een avontuur om meer te ontdekken over deze leuke huisdieren. Daarom hebben we speciaal voor jou vijf verrassende weetjes over katten verzameld die je misschien nog niet kent!

Tijgerlijke Trekjes

Wist je dat huiskatten genetisch gezien voor 95,6% verwant zijn aan tijgers? Het is dan ook niet gek dat katten enkele gedragingen delen met hun wilde voorouders, zoals krabben om geursporen achter te laten, spelen met prooien, besluipen, pootjes afvegen en markeren met urine.

Zo zie je bijvoorbeeld dat katten graag krabben aan verschillende oppervlakken in huis. Dit krabgedrag is eigenlijk een vorm van geursporen achterlaten, een manier waarop katten hun territorium markeren.

Een ander gedrag dat je vaak ziet bij huiskatten is het spelen met prooien. Dit kan variëren van het achtervolgen van speeltjes tot het besluipen en aanvallen van kleine objecten in huis. Dit gedrag komt weer voort uit de jachtinstincten van hun wilde voorouders.

Kat 1
Maine Coon Kat 1

Een Reusachtige Kat

De Maine Coon is niet zomaar een groot kattenras, het is het grootste kattenras ter wereld. Deze imposante en majestueuze kattensoort heeft zelfs een eervolle vermelding weten te bemachtigen in het gerenommeerde Guinness World Records.

En wie is de onbetwiste recordhouder voor de langste huiskat ooit? Dat is niemand minder dan Barivel, een indrukwekkende Maine Coon afkomstig uit het prachtige Italië. Met zijn buitengewone lengte van maar liefst 120 cm heeft Barivel de harten van velen veroverd en de titel van langste huiskat ter wereld verdiend.

Het is geen verrassing dat de Maine Coon zo’n geliefd ras is onder kattenliefhebbers over de hele wereld. Hun unieke uiterlijk, liefdevolle persoonlijkheid en verbazingwekkende formaat maken hen tot een ware blikvanger.

Een Dutje Hier en Daar

Katten hebben de reputatie dat ze echte slaapkoppen zijn, en terecht. Het is geen geheim dat katten dol zijn op hun dutjes. Gemiddeld brengen ze zo’n 13 tot 16 uur per dag slapend door, wat neerkomt op een verbazingwekkende 70% van hun leven!

In het wild is een kat veel energie kwijt aan het sluipen en jagen op een prooi. Het vermogen om snel en behendig te bewegen is cruciaal bij het vangen van een prooi en dit vergt veel energie. Daarom hebben katten de gewoonte ontwikkeld om lange periodes van rust en slaap in te lassen om hun energie te sparen.

Hoewel onze huiskatten tegenwoordig niet langer hoeven te jagen om aan hun voedsel te komen, zit deze natuurlijke gewoonte nog steeds in hun DNA. Hierom is het belangrijk om te voorzien in een comfortabele slaapplaats.

Slapende Kat
Oude Kat

De Oudste Kat

Wist jij dat de oudste geregistreerde kat in de geschiedenis de respectabele leeftijd van 38 jaar en 3 dagen heeft bereikt? Deze bijzondere kat, genaamd Creme Puff, heeft een record gevestigd dat moeilijk te overtreffen is.

Het bereiken van zo’n uitzonderlijke leeftijd is heel erg bijzonder, vooral als je bedenkt dat de levensverwachting van de gemiddeld huiskat ongeveer 16 a 17 jaar is.

Het behalen van zo’n hoge leeftijd is niet alleen geluk hebben! De eigenaar van Creme Puff zegt dat haar uitzonderlijke leeftijd komt door haar special dieet en levensstijl.

Hij heeft zijn garage omgebouwd tot katten bioscoop die natuurdocumentaires afspeelde. In de muren waren houten treden ingebouwd waar zijn katten op konden spelen, en hij had een afgeschermde omheining in zijn achtertuin waardoor Creme Puff veilig kon genieten van het buitenleven.

Wereldwijd Populair

Met naar schatting meer dan 500 miljoen katten die wereldwijd bij mensen thuis wonen, is het duidelijk dat deze harige vrienden een speciale plaats in ons hart hebben veroverd.

En in Nederland is de kat zonder twijfel het meest populaire huisdier. Er zijn ruim 3,1 miljoen katten die een thuis hebben. Dit is echt een indrukwekkend aantal! Het lijkt erop dat wij Nederlanders een speciale voorliefde hebben voor deze speelse en knuffelige metgezellen.

Wat maakt katten dan zo populair? Katten hebben een eigenzinnig karakter, zijn onafhankelijk en hebben hun eigen willetje.

Daarbij staan ze bekend om hun behoefte aan genegenheid en affectie. De meeste katten houden ervan om dicht bij hun baasjes te zijn en genieten echt van de knuffelmomenten samen. Het delen van een kroelsessie is een waardevol en plezierig onderdeel van onze dagelijkse routine, zowel voor ons als voor onze geliefde katten.

Sphynx Kat
Divider 1200x200 Liaan

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website