Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Vlooien En Teken Honden En Katten Seizoen Blog Nieuw Avonturia Den Haag

Vlooien en teken seizoen

Wat zijn het eigelijk

Vlooien en teken seizoen is weer aangebroken maar wat zijn het eigenlijk? Vlooien en teken zijn parasieten. Ze overleven door zich te voeden met het bloed van je kat of hond. Het is altijd belangrijk om je hond of kat te checken op vlooien en teken maar vooral in de warme maanden. Teken verstoppen zich graag in den oren, oksels en liezen. Door de speeksel die vlooien achterlaten gaat een beet jeuken.

Ziektes

Vlooien en teken kunnen ziektes overbrengen. Vlooien veroorzaken vaak (lint)wormen en teken in Nederland zijn wel eens besmet met de ziekte van Lyme. Mocht je wel eens in Frankrijk bijvoorbeeld komen dan kunnen de teken vaak een hond besmetten met het parasiet Babesia canis.

Preventief behandelen

Het is dus belangrijk dat je de kat en/of hond goed behandeld tegen deze parasieten. Er zijn verschillende producten op de markt om je kat en/of hond te helpen preventief. Denk bijvoorbeeld aan een vlooienkam, druppels of spray. Hieronder zullen we alles even op rijtje zetten voor zowel de honden als katten.

Kat:

Hond:

Edelstenen tegen parasieten

Er zijn ook barnstenen banden tegen parasieten. Deze staan helaas nog niet online maar zijn wel te vinden op de afdeling. Echter wel alleen voor honden op dit moment.

Advies

Vind je het spannend om zelf aan de slag te gaan en wil je liever advies dan ben je altijd welkom op onze hondenwereld of kattenwereld voor het juiste advies. Of neem telefonisch contact op.

Fleas Warning Symbol

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website