Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Kattenwereld Kattenstraat Kattenafdeling Kattenwinkel kat katten Kattenboom

Medewerker blog

Wie wat waar

Mijn naam is Melissa en ik ben werkzaam op de Kattenwereld bij Avonturia de Vogelkelder. Ik hou me met name bezig met voeding en een goede huisvesting van de kat. 

Waarom katten?

Voordat ik hier kwam werken kwamen mijn eigen twee katten bij mij wonen. Zelf vond ik het heel belangrijk dat ik mijn katten het beste kon bieden wat zij nodig hadden, dus voordat zij bij ons kwamen wonen ben ik mij in gaan lezen over welke voeding ik het beste kon aanschaffen. Ook ben ik gaan rondvragen wat andere mensen hun katten te eten gaven, en stukje bij beetje leerde ik dat het voor mijn katten het beste was om te kiezen voor een graanvrije voeding waar veel vlees in zat. Dit verschilt uiteraard per kat.

Wat wil je de klant meegeven

Voor je kat is het erg belangrijk een voeding te kiezen die past bij de behoefte van de kat. In heel veel voedingen zitten heel veel granen. Deze granen dienen eigenlijk als een vulmiddel. Het vult even, maar de kat doet niets met die granen. Dit houdt in dat deze voeding er aan de ene kant in gaat, en aan de andere kant, vrijwel ongebruikt weer uit komt. De kat heeft dan dus ook veel meer ontlasting omdat hij gewoon niks met deze granen kan. Wanneer je kiest voor een graanvrije voeding, met een hoog vleespercentage, kies je voor een voeding waar de kat ook daadwerkelijk wat mee kan. Hier zitten de juiste voedingsstoffen in, waardoor je voldoet in de behoeften van de kat. Waar je ziet dat je van een brok met veel granen misschien wel meer dan 100 gram op een dag moet voeren – waarbij de kat vaak nog niet voldaan is – heb je van een graanvrije brok maar 60 gram nodig. 

Wat kies jij?

Zelf ben ik Orijen gaan voeren, wat ook bij ons in de winkel verkrijgbaar is. Orijen is graanvrij en bestaat voor maar liefst 85% uit vlees. Met twee katten doe ik met een zak van 5.4 kilo ongeveer 2 maanden. Dit houdt in dat zij per kat, eigenlijk nog geen 50 gram op een dag eten en nodig hebben. Voor katten zoals die van ons, wordt er 60 gram geadviseerd op de zak, daar komen wij dus niet eens aan.  

Uiteraard is één van de betere voedingen die je aan je kat kan geven een voeding als BARF. Hier zit écht alles in wat de kat nodig heeft en komt natuurlijk het meest overeen met wat de kat in de natuur zou eten. Net als in een brok met hoog vleesgehalte, zit in de BARF die wij op de afdeling verkopen, ook taurine. Dit is erg belangrijk voor de kat om de groei van witte bloedlichaampjes te stimuleren. Taurine draagt bij aan het functioneren van de spijsvertering, de lichaamstemperatuur, de ontwikkeling van de hersenen en het reukvermogen, maar ook de opname van de goede voedingsstoffen uit de voeding. Bij een tekort aan taurine kan de kat symptomen krijgen van blindheid, een zwak immuunsysteem of bijvoorbeeld nerveus/ aggressief gedrag. 

Veel dieren maken de taurine zelf aan, helaas doet de kat dit zelf te weinig, dus moeten wij er als kattenpersoneel zijnde – want eerlijk is eerlijk, we zijn het personeel van de kat! – voor zorgen dat onze katten voldoende taurine binnenkrijgen. In een goede voeding, zit normaal gezien voldoende taurine om de kat gezond te houden. Denk hierbij dus aan een hoogwaardige brok, of BARF menu

Heb je vragen over voeding? Kom dan gerust langs in de winkel, zodat we je op weg kunnen helpen en vragen kunnen beantwoorden! 

Hopelijk tot ziens! 

Melissa 

Melissa Kattenwereld Blog Medewerker

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website