Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Mappa Mundia Avonturia Header Still

Mappa Mundia

Mappa Mundia Logo
Papier Background Image Mappa Mundia Avonturia Corner Lower Right Pen Mappa Mundia Avonturia

De Eenhoornpelisuaris

Op een dag ging Professor Das samen met zijn vrienden op avontuur in het regenwoud. Ze waren op zoek naar nieuwe en bijzondere dieren voor de Pinquin academie. Plotseling hoorden ze een vreemd geritsel in de bosjes. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze iets wat ze nooit eerder hadden gezien: een eenhoornpelisuaris!

De eenhoornpelisuaris was prachtig, met glinsterende veren en een sterke staart. Professor Das en zijn vrienden waren verbaasd, ze hadden nog nooit zo’n vogel gezien. Maar toen de eenhoornpelisuaris zijn scherpe klauwen liet zien, wisten ze dat deze vogel niet zomaar een schattig diertje was. Hij was stoer en sterk!

Professor Das en zijn vrienden besloten de eenhoornpelisuaris te volgen om te zien waar hij naartoe ging. De vogel leidde hen door het regenwoud, over bospaden en rivieren. Na een lange wandeling kwamen ze bij een prachtige waterval. Daar vonden ze een hele kolonie eenhoornpelisuarissen, die samen leefden en zorgden voor elkaar.

De vogels waren niet bang voor de Pinquinacademie en nodigden hen uit om bij hen te blijven. Professor Das en zijn vrienden waren dankbaar en bleven een tijdje bij de kolonie om alles over de eenhoornpelisuarissen te leren. Ze ontdekten dat deze vogels niet alleen prachtig waren, maar ook heel slim en vriendelijk. 

Op de terugweg naar de Pinquinacademie besloten Professor Das en zijn vrienden de eenhoornpelisuaris te beschermen en de kolonie geheim te houden. Zo konden ze de eenhoornpelisuaris onderzoeken en er nu alles over vertellen.

Maar we hebben jou nodig! kan jij vertellen welke dieren er allemaal in een eenhoornpelisuaris zit? De naam verklapt het al een beetje.

Divider Mappa Mundia Zoo Fun Expo Stenen Min
Click here to go to the top of the website