Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Cat Is Sick And Measures The Temperature Isolated On Black Background

Energiekosten en dieren

Energiekosten en dieren, misschien denk je er niet over na maar het advies om je energiekosten te besparen heeft zeker invloed op je huisdier. Vind hier onder alle tips, tricks en richtlijnen per huisdier soort.

Konijnen en knaagdieren

Het liefst zien we konijnen of cavia’s per tweetallen zodat ze elkaar kunnen warm houden maar mocht dit niet het geval zijn is het belangrijk dat er voldoende hooi en stro is om ze in weg te kunnen stoppen of op te warmen. Konijnen en cavia’s kunnen namelijk helemaal niet zo goed tegen temperatuur verschillen. Mocht het dus overdag rond de 20 graden zijn en je stookt s’ nachts terug naar 15graden is dit een behoorlijke klap voor een konijn. Voor cavia is een vast temperatuur rond de 18 graden het fijnst. Ook verschilt het natuurlijk per leeftijd een wat ouder konijn of cavia zal hier zichtbaar meer last van hebben dan een jong konijn of cavia.

Kleine knagers hebben vaker hogere tempraturen nodig in hun verblijf. De ideale tempraturen liggen tussen de 22 en 24 graden. S’ nachts mag het niet meer dan 5 graden kouder worden. Dit zijn namelijk dieren die vooral in de nacht actief zijn vandaar dat ze liever overdag warmte hebben zodat ze kunnen slapen en minder eigen warmte hoeven te produceren.

Vogels

Dit is echt per soort verschillend uiteraard. Vogels uit tropische gebieden kunnen minder goed tegen lagere tempraturen. Laat het voor deze soorten daarom liever niet onder de 15 graden komen. Ook grote schommelingen zijn nooit goed voor een vogel ongeacht herkomst. Een tip is om een nestkast of dergelijke in de kooi te hebben zodat ze zich kunnen terug trekken bij kou. Ook is een UV lamp met warmte geen overbodige luxe voor een vogel. Vooral voor de wat ouderen, kale of zieke vogels. Let ook altijd op het gedrag van een vogel. Bol zitten, rillen of meer eten kan duiden op het koud hebben.

Terrarium en Aquarium

Mocht je een aquarium of terrarium hebben is het belangrijk dat je ook in de nacht de tempraturen aanhoudt die bij de leefomgeving past van het diersoort. Mocht je een aquarium hebben die de gehele dag om 24 graden behoort te staan maar s’ nachts gaat de huiskamer tempratuur naar beneden dan moet de verwarming in de aquarium harder werken waardoor hij meer verbruikt. Let daarom ook op dat de huidige verwarming sterk genoeg is om dit te kunnen behalen.

Hond of Kat

Gelukkig kan een hond of kat zich goed voortbewegen en zelf bepalen waar ze zich prettig voelen binnen het huis. Alleen bij bepaalde rassen of oudere honden en katten kan tempratuur een rol spelen. Ook houdt rekening met een kitten en pup deze hebben hogere tempraturen nodig. Een goede richtlijn bij een gezond dier is s’ nachts nooit kouder dan 5 graden in vergelijking met overdag. Mocht je nou niet helemaal weten hoe dit is voor jouw dier neem dan contact op met de hondenwereld of kattenwereld voor een passend advies.

Conclusie

Hou ten allertijden je huisdier in de gaten. Mocht hij/zij ander gedrag vertonen handel hier dan naar, ook bij twijfels kun je contact opnemen met onze collega’s van de desbetreffende afdeling.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website