Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Jan En Emely Huybers

De vrouw achter het 45 jaar succes

Avonturia 45 Jaar

Het begon allemaal op 18 september 1976 ‘De Vogelkelder’ werd bijgeschreven in het register van de Kamer van Koophandel in Den Haag. Jan Huybers de oprichter en grondlegger van Avonturia begon met de verkoop van vogels vanuit de kelder van zijn eigen huis, vandaar de naam de Vogelkelder!

Al gauw werd de kelder te klein en deze snelle groei is te danken aan Jan zelf. Al vanaf het begin van de opening van zijn eerste winkel deed hij alles anders, groter en met meer beleving. In 1982 was zijn eerste echte winkel al 360m2 groot maar toen hij de winkel van 1.000m2 opende in 1990 werd hij voor gek verklaard, dat is toch veel te groot voor een dierenwinkel? Met een grote vijver met loslopende en vliegende dieren midden in de winkel kon dit toch nooit rendabel zijn? Maar al snel was het een succes en werd zelfs deze winkel uiteindelijk te klein, in 2010 werd de grootste dierenwinkel van Nederland geopend, maar liefst 6.000m2!

De naam “De Vogelkelder” paste eigenlijk niet meer bij de nieuwe winkel. Vandaar dat bij de opening van de nieuwe locatie op 10 januari 2010 de naam gewijzigd werd naar Avonturia “De Vogelkelder”. Er was namelijk meer beleving, de vijver werd nog groter, er zijn allerlei dieren te vinden. Naast de “Dierenwinkel” met veel beleving en natuurlijke elementen was er nu ook een echte Mini-Zoo (kleine dierentuin), een Dierenkliniek en een Brasserie “de OehOe” voor lekkere verse broodjes en hapjes. Er werden kinderfeestjes en schoolreisjes georganiseerd en naast beleving werd educatie ook een belangrijk speerpunt. Vandaag de dag is het pand zelfs vergroot naar 8000m2 met een uitbereiding van een ander pand voor B2B doeleinde van 1500m2.

Jan Huybers heeft ons veel geleerd, blijven ontwikkelen en uitbreiden, dus stilstaan doen we niet. Ook in de toekomst zullen we blijven uitbreiden, vernieuwen en vergroten!

Jan

Als je begon in 1976 zonder personeel en vandaag de dag ruim 100 man hebt lopen, mag je trots zijn! Maar de reden waarom er zoveel trouw personeel rondloopt is mede door Jan. Je mag zeggen over Jan wat je wilt maar dit was een zeer bijzondere man.

Een groot deel van het personeel is dan ook nog van de Oude Haagweg en zoals Jimmy dit mooi verwoord ‘Het regent kanjers binnen ons bedrijf’.

Voor veel personeel was hij dan ook meer dan een ‘baas’ hij was een mentor een luisterend oor. Een echte mensen mens. Ondanks dat hij door de jaren heen niet altijd de beste kant van de mens heeft gezien had hij nog altijd vertrouwen in de mens.

Niets was te gek bij Jan en hij had overal wel een menig over. Alles kon besproken worden maar of het je zint is ten tweede, goud eerlijk!

Maar wat Jan zo bijzonder maakte is de veilige haven die hij je bood en zijn knuffels kwamen echt binnen. Hij behandelde iedereen alsof het een stukje van zichzelf was. Iets wat vandaag de dag nog steeds voort leeft binnen de zaak.

We hebben dan ook één missie samen. Wij inspireren natuur en dierenliefhebbers in een unieke omgeving waar jong en oud zich direct thuis voelt.

De vrouw achter het 45 jaar succes.

Het was altijd Jan en zonen en dit vond zij prima. Het bedrijf ging in 1999 naar de Oude Haagweg. Toen dacht Emely ‘waarom ik niet?’.

In 2016 was het dan eindelijk zover. Een onderdeel in Mappa Mundia, de boot , werd vernoemd naar Emely. De boot kreeg de naam Princess Emely. Dit was voor Emely een emotioneel en romantisch moment. Zij kreeg ook een naam binnen het bedrijf.

Vanaf haar 25e stond Emely al achter Jan. Niets was haar te gek. Al had zij ergens geen goed gevoel over, Emely bleef trouw achter haar man staan. Zij vertrouwde hem in alles.

Zelf kijkt ze terug met een lach en een traan. Het waren namelijk in het begin niet altijd de makkelijkste jaren, maar wel de leervolle jaren.

Emely was meer dan alleen de vrouw achter Jan. Zij is namelijk verantwoordelijk voor de eerste indruk van de winkel. Alles vanuit het oogpunt van de klant, dit vond zij belangrijk! Tot 2019 nog ingeroosterd voor alles en nog wat. Emely is een bezig bijtje dus iedere woensdag, zaterdag en zondag is zij in de zaak te vinden. Zij helpt mee waar dat nodig is. De overige dagen brengt zij graag door met haar gezin en dan met name haar klein kinderen.

Het bedrijf heeft Jan samen met haar opgebouwd. Dit blijft de rode draad in haar leven. Emely zal nooit iets doen zonder rekening te houden met de zaak.

Emely vindt het bijzonder hoe haar gezin vanaf dag 1 altijd onderdeel is geweest van de zaak. In 2016 overleed Jan. Het was nu aan de zonen, Jimmy en Donald, om Jan zijn visie voort te laten leven. Wij kunnen wel stellen dat dit goed is gelukt!

Jimmy nam echt de leiding gevende rol en vond het belangrijk dat iedereen transparant sprak met elkaar. Alle neuzen de zelfde kant op.

Donald is op zijn best als hij creatief is. Al in 1999 zorgde de creativiteit van Donald ervoor dat de zaak een boost kreeg met zijn ‘insecten proeverij’. Hierdoor zorgen zij voor het familie gevoel binnen het bedrijf. Ieder op zijn eigen manier.

Vanaf 2010 zag Emely Tamara op een andere manier. Eerst zag zij haar als de partner van Jimmy. Tamara stond achter hem en volgde hem trouw. Tot op dat moment dat Tamara op stond en niet achter, maar naast Jimmy ging staan. Zij zorgde voor haar eigen plek. Tamara is verantwoordelijk voor het ontstaan van ‘Avonturia’s kitchen’. Zij heeft daar de verantwoordelijkheid en dat doet ze geweldig. Hier heeft Emely dan ook bewondering voor.

Tamara storten zich in het zelfde jaar op de administratie en de roosters. Alles liep op rolletjes en dat komt mede door haar. De administratie deed ze o.a. samen met de partner van Donald, Patricia, inmiddels kiest zij voor haar prachtige gezin.

Lieve Jan,

Ik hoop dat je, net als ik, terug kan kijken met een enorm trots en tevreden gevoel na 45 jaar Vogelkelder. ONS Familiebedrijf!! Uniek in zijn soort.

Liefs, Emely

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website