Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Reptielenwereld Avonturia Header Still

Ontdek de

Reptielenwereld

Liaan3 Corner Image Center Left
Tropische Vijver Flamingo's Indoor Dierentuin Den Haag Karpers

Ontdek de Binnenvijver

Al sinds 1990, op de Oude Haagweg (oude locatie van de Vogelkelder), was er een binnenvijver aanwezig in de dierenspeciaalzaak. Hier zaten waterschildpadden, papegaaien en allerlei andere dieren gewoon los, in en rond een grote natuurlijke binnenvijver midden in de winkel. Dit was de start van de belevenis wereld van Avonturia.

In onze huidige winkel is de vijver ruim twee keer zo groot geworden, met genoeg ruimte voor alle flora en fauna die erin en omheen leeft.

papiertjes Corner Lower Left Schildpad

Tip!

De tropische vijver is ook een populaire locaties voor het maken van trouwfoto’s van bruiloften. Op afspraak kunnen hier kosteloos zeer mooie trouwfoto’s gemaakt worden, uiteraard dien je wel zelf voor een fotograaf te zorgen!

Divider Kikker Op Blad
Foto Truck reptielenwereld Avonturia bezoeken

Waar is de vijver?

Onze tropische vijver is te vinden op de Reptielenwereld en is gewoon GRATIS toegankelijk voor publiek. Je kunt om heel de vijver heen lopen en je laten bewonderen door alles wat erin en omheen leeft. Alle dieren zitten namelijk los in deze natuurlijke omgeving. Het kan dus zomaar zijn dat er ineens een steltkluut voor je voeten loopt of dat schildpad naast je komt zitten aan de rand van de vijver. Ook is er voor kinderen een mogelijkheid om activiteiten te doen. Zoals de karpers voeren of om een speurtocht te doen waarbij je alles leert over de dieren.

Flamingo Tropische Vijver Roze Vogel Den Haag

Wat kan ik daar zien?

De vijver biedt een natuurlijke leefomgeving voor diverse soorten dieren en planten. Aan het begin wordt je begroet door onze Soldatenara Jan, die op zijn speelboom heel de vijver overziet. Wanneer je een klein stukje verder loopt voel je al de spetters van de waterval, dit is dan ook gelijk de favoriete zwemplek van de karpers. Wees maar niet bang, je wordt niet al te nat want je kan er gewoon onderdoor lopen! Als je de waterval gepasseerd bent loop je langs de steltkluten, deze leuke vogels leven ook in Nederland in het wild. Op verschillende eilanden in de vijver liggen er schildpadden te zonnebaden waar ze soms als stapstenen gebruikt worden door de mandarijn-eenden.

Maar wacht! Wat is die roze vlek daar tussen de bladeren door? Dat zijn onze Flamingo’s! Kom snel mee die kant op want je kan ze echt van heel dichtbij bewonderen. Vergeet je ondertussen niet om ook even omhoog te kijken? Tussen de lianen door vliegen namelijk ook tientallen bijzondere zangvogels. Wauw, de flamingo’s zijn van dichtbij nog mooier en indrukwekkender. Maak nog snel even een stoere foto voor op social met je hoofd tussen de piranha’s in ons speciale aquarium en zeg de landschildpadden nog even gedag voordat je verder gaat met je avontuur. Misschien wel in Mappa Mundia!

Divider Liaan Bottom 1920x200
Tropische Vijver Schildpad Waterschildpad Geelwangschildpad Trachemys scripta troostii
Divider 400x300 Left Blad
Click here to go to the top of the website