Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Ghost Bidsprinkhaan

Reptielenwereld Reptiel Reptielen kopen Reptielenafdeling Reptielenwinkel
Liaan2 Corner Image Center Left
Creepy Ghost Bidsprinkhaan

Ghost Bidsprinkhaan

Naam Nederlands: Ghost Bidsprinkhaan
Wetenschappelijke naam: Phyllocrania illudens ghost
Leeftijd: Enkele weken tot maanden
Lengte: Gemiddeld 5cm en geen verschil tussen mannen en vrouwen
Dagtemperatuur: Gemiddeld 26 en tussen de 20 en 30 graden
Luchtvochtigheid: 60-90%
Activiteit: Dagactief
Wetgeving: Geen
Verblijf: Terrarium
Geadviseerde afmeting: 20x20x30cm

Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2 Corner Image Center Right Branch Leaves

Omschrijving

 

Een Ghost Bidsprinkhaan, ook wel bekend als de Ghost Mantis (Phyllocrania paradoxa), is een bijzondere soort bidsprinkhaan met een opvallende verschijning en interessant gedrag. De naam “Ghost” is te danken aan het vermogen om zich perfect te camoufleren tussen dorre bladeren in bosgebieden, waardoor ze vrijwel onzichtbaar wordt voor zowel prooien als roofdieren.

De Ghost Bidsprinkhaan heeft een uniek uiterlijk met een alien-achtig hoofd en een lange, asymmetrische uitstulping op de kop. Deze uitstulping dient om beter te lijken op een dor blad, waardoor ze zich perfect kan mengen tussen de omgeving waarin ze voorkomt. De meest voorkomende kleur bij deze soort is donkerbruin, maar soms is er ook een groene variant te vinden. De kleur wordt beïnvloed door de omgeving, waarbij een vochtigere en groenere omgeving vaker een groene Ghost Bidsprinkhaan oplevert.

De Ghost Bidsprinkhaan komt van nature voor op Madagaskar en in Afrika. Zijn unieke camouflage en gedrag stellen hem in staat om onverwachts prooien te grijpen en zich veilig te houden voor roofdieren, zoals insectenetende vogels.

Deze bijzondere en intrigerende bidsprinkhaan is geliefd onder insectenliefhebbers vanwege zijn unieke uiterlijk en boeiende gedrag. Het observeren van een Ghost Bidsprinkhaan in actie is een fascinerende ervaring en maakt hem een geliefde toevoeging aan de wereld van exotische huisdieren.

Liaan Center Left Avonturia's Kitchen Avonturia Divider 400x300 Left Blad
Grote Ghost Bidsprinkhaan

Voeding en Jacht

De Ghost Bidsprinkhaan (Phyllocrania paradoxa) jaagt op prooien met behulp van een loerjacht- of zit-en-wachtstrategie, net als andere bidsprinkhanen. Deze jachttechniek staat ook wel bekend als “ambush predation” (loerjacht).

Hier is hoe het jaagproces van de Ghost Bidsprinkhaan in zijn werk gaat:

  1. Camouflage: De Bidsprinkhaan heeft een unieke en perfecte camouflage die hem helpt om op te gaan in zijn omgeving. Zijn lichaamskleur en vorm lijken sterk op dorre bladeren, waardoor hij vrijwel onzichtbaar wordt tussen de gevallen bladeren in bosgebieden waar hij voorkomt. Deze camouflage stelt hem in staat om roofdieren te ontlopen en ongezien te blijven voor zijn prooien.
  2. Zitten en wachten: Eenmaal gecamoufleerd, blijft de Bidsprinkhaan bewegingloos zitten tussen de bladeren of op een tak en wacht geduldig tot een nietsvermoedende prooi binnen zijn bereik komt. Hij gebruikt zijn uitstekende zicht om prooien te bespieden en te identificeren.
  3. Aanval: Zodra een geschikte prooi binnen bereik is, slaat de Bidsprinkhaan razendsnel toe. Met zijn scherpe grijpklauwen aan de voorpoten grijpt hij de prooi met precisie en snelheid. Zijn lange, asymmetrische uitstulping op de kop dient als een extra hulpmiddel om zich te vermommen als een dor blad en zo dichterbij prooien te komen zonder opgemerkt te worden.
  4. Vangst en voeding: Na het vangen van de prooi, gebruikt de Bidsprinkhaan zijn scherpe kaken om de prooi te immobiliseren. Vervolgens scheidt hij spijsverteringsenzymen uit om het zachte weefsel van de prooi te verteren. Het vloeibare weefsel wordt opgezogen, waardoor de Ghost Bidsprinkhaan zich kan voeden.

Dankzij zijn uitstekende camouflage en loerjachtstrategie is de Bidsprinkhaan een meesterlijke jager. Hij verrast zijn prooien onverwachts en kan onopgemerkt blijven tussen de omgeving waarin hij zich bevindt. Dit maakt hem tot een fascinerend en efficiënt roofdier in zijn natuurlijke leefomgeving.

Bruine Ghost Bidsprinkhaan

Het voeden van een Ghost Bidsprinkhaan

Als een rasechte carnivoor is het belangrijk om deze bijzondere bidsprinkhaan in gevangenschap te voeden met een geschikt dieet. Dit dieet bestaat uit verschillende soorten levende insecten, zoals fruitvliegen, kleine krekels en vliegjes.

Om ervoor te zorgen dat je Ghost Bidsprinkhaan alle benodigde voedingsstoffen krijgt, is het aan te raden om ze gemiddeld 3 keer per week te voeren. Het is echter van groot belang om een voerschema bij te houden om overvoeding te voorkomen, omdat dit gezondheidsproblemen kan veroorzaken die zelfs fataal kan zijn.

Na het voeren is het cruciaal om niet-opgegeten prooien uit het verblijf te verwijderen. Dit voorkomt verstoring tijdens het vervellen en zorgt ervoor dat de prooien je Ghost Bidsprinkhaan niet als een potentieel hapje zullen zien.

Het zorgvuldig en regelmatig voeden van je Ghost Bidsprinkhaan met het juiste dieet zal bijdragen aan zijn welzijn en gezondheid als huisdier. Door het observeren van zijn unieke jachtgedrag en het bewonderen van zijn perfecte camouflage, zal je zeker genieten van het gedrag van deze boeiende en mysterieuze insecten.

Papiertjes 2 Corner Image Center Right Branch Leaves Corner Lower Left Blad

Een Ghost Bidsprinkhaan houden

Een Ghost Bidsprinkhaan is een fascinerend huisdier met alien achtige look om te houden. Deze unieke en prachtige wezens hebben een opvallende gelijkenis met dorre bladeren en zijn daardoor intrigerend om te zien. Het zijn hierdoor meesterlijke jagers die zich perfect camoufleren tussen gevallen bladeren in bosgebieden.

Om te zorgen voor een gezonde leefomgeving is het van cruciaal belang om hun specifieke behoeften nauwkeurig te vervullen, aangezien Ghost Bidsprinkhanen geen makkelijke bidsprinkhanen soort zijn om te houden.

Het inrichten van een geschikt terrarium is essentieel om je bidsprinkhaan een comfortabele leefomgeving te bieden. Een speciaal insecten terrarium met afmetingen van minimaal 10x10x15cm tot een maximaal van 20x20x30 cm wordt aanbevolen.

Zorg voor voldoende klimmogelijkheden, zoals takken en nepplanten, en speciale droge bladeren op de bodem om je Bidsprinkhaan zich op zijn gemak te laten voelen. Deze insecten zijn experts in camouflage, en het creëren van een omgeving die lijkt op hun natuurlijke habitat zal bijdragen aan hun welzijn.

Het handhaven van de juiste temperatuur is van groot belang voor de gezondheid van je Ghost Bidsprinkhaan. De dagtemperatuur moet tussen 20 en 30 graden liggen met een perfect gemiddelde van 25 graden. Daarnaast is het essentieel om de luchtvochtigheid tussen 60% en 80% te houden. Regelmatig sproeien van water zal helpen om de juiste vochtigheidsniveaus te handhaven en hun behoefte aan vocht te voorzien.

Zwarte Ghost Bidsprinkhaan

Verzorging van je Ghost Bidsprinkhaan

Een goed voedingsschema is van essentieel belang voor de Ghost Bidsprinkhaan, zo kan je zorgen dat hij alle benodigde voedingstoffen binnenkrijgt om gezond te blijven. Daarnaast kan je zorgen dat hij een gevarieerd dieet krijgt en monitoren dat je niet overvoert.

De Bidsprinkhaan blijft gehydrateerd door druppels water uit zijn leefomgeving te drinken. Daarom is het van cruciaal belang om je terrarium regelmatig met een fijne nevel te sproeien, zodat er kleine waterdruppels op de bladeren en oppervlakken verschijnen.

Het schoonhouden van het terrarium is ook belangrijk voor je Bidsprinkhaan. Haal ontlasting en eventuele voedselresten uit het terrarium om het schoon te houden. Het wordt aanbevolen om de bodembedekking van je terrarium elke 6 tot 8 weken volledig te vervangen. Doe dit altijd voorzichtig om je Bidsprinkhaan niet te veel te storen. Door regelmatig onderhoud te plegen, zorg je ervoor dat je Ghost Bidsprinkhaan in een gezonde en hygiënische omgeving leeft.

Monstera Divider Links
Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website