Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
reptielen_dierenpagina_avonturia

Dragon Bidsprinkhaan

Reptielenwereld Reptiel Reptielen kopen Reptielenafdeling Reptielenwinkel
Liaan2 Corner Image Center Left

Dragon Bidsprinkhaan

Naam Nederlands: Dragon Bidsprinkhaan
Wetenschappelijke naam: Stenophylla Lobivertex
Leeftijd: Enkele weken tot maanden
Lengte: Gemiddeld 4-5 cm en geen verschil tussen mannen en vrouwen
Dagtemperatuur: Gemiddeld 26 en tussen de 24 en 30 graden
Luchtvochtigheid: 60-80%
Activiteit: Dagactief
Wetgeving: Geen
Verblijf: Terrarium
Geadviseerde afmeting: 20x20x30cm

Divider 400x300 Left Blad
Papiertjes 2 Corner Image Center Right Branch Leaves

Omschrijving

 

De Dragon Bidsprinkhaan, wetenschappelijk bekend als Stenophylla Lobivertex en ook als de Draken Bidsprinkhaan, is een buitengewone en intrigerende insectensoort die lijkt te zijn weggelopen uit een sciencefictionfilm. Met zijn unieke uiterlijk en vurige verschijning heeft hij de naam “Dragon” verdiend. Deze bijzondere bidsprinkhaan heeft een opvallende gelijkenis met een mythisch wezen en wordt vaak beschouwd als een klein, levend kunstwerk in de wereld van insecten

De Dragon Bidsprinkhaan is te herkennen aan zijn lichaam dat prachtig is gemodelleerd naar het ontwerp van een oude draak. De hoekige en puntige contouren van zijn kop en borststuk weerspiegelen de verfijnde details van drakenschubben. Zijn poten zijn slank en behendig, waardoor hij een sierlijke en majestueuze uitstraling heeft

Deze soort is oorspronkelijk afkomstig uit tropische delen van Zuid- en Midden-Amerika, maar kan ook worden gevonden in delen van Puerto Rico, Florida en Hawaii. In tegenstelling tot andere bidsprinkhanen zijn de vleugels van de Dragon Bidsprinkhaan doorzichtig genoeg om zonnestralen door te laten.

Liaan Center Left Avonturia's Kitchen Avonturia Divider 400x300 Left Blad

Voeding en Jacht

De Dragon Bidsprinkhaan (Stenophylla Lobivertex) jaagt op prooien met behulp van een loerjacht- of zit-en-wachtstrategie, net als andere bidsprinkhanen. Deze jachttechniek staat ook wel bekend als “ambush predation” (loerjacht).

Hier is hoe het jaagproces van de Dragon Bidsprinkhaan in zijn werk gaat:

  1. Camouflage: De Bidsprinkhaan heeft een unieke en perfecte camouflage die hem helpt om op te gaan in zijn omgeving. Zijn lichaamskleur en vorm lijken sterk op de mythische draak, waardoor hij vrijwel onzichtbaar wordt tussen de vegetatie waarin hij leeft. Deze camouflage stelt hem in staat om ongezien te blijven voor zowel roofdieren als prooien.
  2. Zitten en wachten: Eenmaal gecamoufleerd, blijft de Bidsprinkhaan bewegingloos zitten tussen de bladeren of op een tak en wacht geduldig tot een nietsvermoedende prooi binnen zijn bereik komt. Hij gebruikt zijn uitstekende zicht om prooien te bespieden en te identificeren.
  3. Aanval: Zodra een geschikte prooi binnen bereik is, slaat de Bidsprinkhaan razendsnel toe. Met zijn scherpe grijpklauwen aan de voorpoten grijpt hij de prooi met precisie en snelheid.
  4. Vangst en voeding: Na het vangen van de prooi, gebruikt de Bidsprinkhaan zijn scherpe kaken om de prooi te immobiliseren. Vervolgens scheidt hij spijsverteringsenzymen uit om het zachte weefsel van de prooi te verteren. Het vloeibare weefsel wordt opgezogen, waardoor de Dragon Bidsprinkhaan zich kan voeden.

Dankzij zijn uitstekende camouflage en loerjachtstrategie is de Bidsprinkhaan een meesterlijke jager. Hij verrast zijn prooien onverwachts en kan onopgemerkt blijven tussen de omgeving waarin hij zich bevindt, wat hem tot een fascinerend en efficiënt roofdier maakt in zijn natuurlijke leefomgeving.

Het voeden van een Dragon Bidsprinkhaan

Als een echte carnivoor is het essentieel om deze bijzondere Dragon Bidsprinkhaan in gevangenschap te voeden met een geschikt dieet. Dit dieet bestaat uit verschillende soorten levende insecten, zoals fruitvliegen, kleine krekels en vliegjes.

Om ervoor te zorgen dat je Dragon Bidsprinkhaan alle benodigde voedingsstoffen krijgt, wordt aanbevolen om hem gemiddeld 3 keer per week te voeren. Het is echter cruciaal om een voederschema bij te houden om te veel voeren te voorkomen, aangezien dit gezondheidsproblemen kan veroorzaken die zelfs fataal kunnen zijn.

Na het voeren is het essentieel om niet-opgegeten prooien uit het verblijf te verwijderen. Dit voorkomt verstoring tijdens het belangrijke vervelproces en zorgt ervoor dat de prooien je Dragon Bidsprinkhaan niet als een potentieel hapje zullen zien.

Het zorgvuldig en regelmatig voeden van je Dragon Bidsprinkhaan met het juiste levende dieet zal bijdragen aan zijn welzijn en gezondheid als huisdier. Door het observeren van zijn unieke jachtgedrag en het bewonderen van zijn perfecte camouflage, zal jij zeker genieten van deze unieke en mysterieuze insecten.

Papiertjes 2 Corner Image Center Right Branch Leaves Corner Lower Left Blad

Een Dragon Bidsprinkhaan houden

Een Dragon Bidsprinkhaan is een fascinerend huisdier met een mytische uitstraling om te houden. Deze unieke en prachtige wezens vertonen opvallende gelijkenissen met draken. Hierdoor zijn ze meesterlijke jagers die zich perfect kunnen camoufleren tussen hun omgeving.

Om te zorgen voor een gezonde leefomgeving is het van cruciaal belang om hun specifieke behoeften nauwkeurig te vervullen, aangezien Dragon Bidsprinkhanen geen makkelijke bidsprinkhanen soort zijn om te houden.

Het inrichten van een geschikt terrarium is essentieel om je bidsprinkhaan een comfortabele leefomgeving te bieden. Een speciaal insecten terrarium met een afmeting van minimaal 10x10x15cm is vereist, we adviseren om voor een terrarium met de afmeting van 20x20x30cm te gaan.

Zorg voor voldoende klimmogelijkheden, zoals takken, bladeren en planten, en creëer hiermee een omgeving die lijkt op hun natuurlijke habitat om je Dragon Bidsprinkhaan zich op zijn gemak te laten voelen. Deze insecten zijn meesters in camouflage, en het nabootsen van hun natuurlijke omgeving zal bijdragen aan hun welzijn.

Het handhaven van de juiste temperatuur is van groot belang voor de gezondheid van je Dragon Bidsprinkhaan. De dagtemperatuur moet tussen 24 en 30 graden liggen met een perfect gemiddelde van 26 graden. Daarnaast is het essentieel om de luchtvochtigheid tussen 60% en 80% te houden. Regelmatig sproeien van water zal helpen om de juiste vochtigheidsniveaus te handhaven en hun behoefte aan vocht te voorzien.

Verzorging van je Dragon Bidsprinkhaan

Een goed voedingsschema is van essentieel belang voor de Dragon Bidsprinkhaan, om ervoor te zorgen dat hij alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en gezond blijft. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een gevarieerd dieet en te voorkomen dat je hem overvoert.

De Bidsprinkhaan blijft gehydrateerd door druppels water uit zijn leefomgeving te drinken. Daarom is het van cruciaal belang om je terrarium regelmatig met een fijne nevel te sproeien, zodat er kleine waterdruppels op de bladeren en oppervlakken verschijnen.

Het schoonhouden van het terrarium is ook belangrijk voor je Bidsprinkhaan. Haal ontlasting en eventuele voedselresten uit het terrarium om het schoon te houden. Het wordt aanbevolen om de bodembedekking van je terrarium elke 6 tot 8 weken volledig te vervangen.

Doe dit altijd voorzichtig om je Bidsprinkhaan niet te veel te storen. Door regelmatig onderhoud te plegen, zorg je ervoor dat je Dragon Bidsprinkhaan in een gezonde en hygiënische omgeving leeft.

Monstera Divider Links
Divider Liaan 1920x200
Click here to go to the top of the website