Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Back Zoo Nature Bodembedekking Blog Nieuw Avonturia

Back Zoo Nature bodembedekking

Back zoo nature

Back zoo nature is een merk dat met behulp van producten je huisdier dichter bij de natuurlijke leefomgeving brengt en stimuleert het natuurlijke gedrag van het dier. Dit merk is dan ook zo divers dat ze voor bijna ieder dier wel producten aanbieden. Denk aan lianen, speelgoed, (bij)voeding, verlichting maar ook bodembedekking. Dat laatste gaan we uitgebreid bespreken in deze blog.

Waarom bodembedekking?

Bodembedekking klinkt misschien niet als een spannende en uitdagende factor binnen een verblijf van een dier maar niets is minder waar. Het begint namelijk allemaal met de bodem. De bodembedekking van Back Zoo Nature is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar. De Discovery Bedding kan gebruikt worden als een goede basis maar om verrijking toe te voegen biedt Back Zoo Nature diverse producten aan bijvoorbeeld de Discovery Leaves of Forest Moss wat goed samen kan met de Discovery Bedding.

Voor ieder dier wat

Back Zoo Nature focus zich op de natuurlijke leefomgeving van onder andere;

Deze geruime assortiment is ook te koop op de afdelingen van Avonturia. Mocht je advies willen of vragen hebben kunnen deze ook gesteld worden op de desbetreffende afdeling.

Waarom verrijking?

Als we kijken naar de natuur wordt een dier de hele dag bezig gehouden. Denk aan eten zoeken, schuilplekken zoeken of de omgang met soortgenoten. Deze intelligentie en skills hebben ze van nature al in zich. Een dier wordt dan ook niet gelukkig als ze deze skills niet meer kunnen gebruiken. Een hele dag in een verblijf zitten zonder uitdaging is niets voor een dier. Zonder verrijking gaan ze zich dan ook vervelen en wellicht rottigheid uithalen. Je kan dus nooit te vroeg beginnen met verrijking in het verblijf toe te voegen en je huisdier uit te dagen.

Verrijking heb je in meerdere soorten denk aan voeding, inrichting of sociale verrijking. Ieder diersoort heeft behoefte aan deze verrijkingen. Zorg dus ook dat je van alles wat aanbiedt en het interessant houdt.

Voeding verrijking

Denk al aan trosgierst voor vogels of een voedingsbal met hooi voor knagers. Het kan dus al heel simpel. Maar Back Zoo Nature biedt ook andere soorten voeding verrijking aan. Denk aan een DIY pakket of willow twigs die je kan gebruiken.

Inrichting

Klimtakken, schuilbogen of een javaboom voor vogels. Als het een dier bezig houdt valt het onder verrijking. Kijk dus naar je verblijf en vraag je af of je huisdier de juiste hoeveelheid beweging kan hebben en uitdagend genoeg is. Mocht je twijfelen kun je bij ons terecht voor de juiste adviezen omtrent verblijven en de inrichting daarvan.

Sociale verrijking

Papier in alle vormen, je maakt er je knager blij mee maar ook zeker je vogel! Ook hier is aan gedacht bij Back Zoo Nature. Speelgoed genoeg met papier, crinkle paper, hout en corky stukken om te slopen. Dit alles in leuke kleuren of vormen zodat het oog ook nog wat heeft.

Begin vandaag

Begin vandaag nog met verrijken van het verblijf van je huisdier. En je zult zien hoe leuk en actief je huisdier hier van wordt. Heb je nog twijfels of weet je niet waar je moet beginnen, neem dan contact op met ons!

Back Zoo Nature

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website