Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit
Megatherium Uniek Den Haag Avonturia Luiaard Nieuw Bewonderen Nederland

Reuze luiaard te bewonderen in Den Haag

Megatherium

Nog nooit van een Megatherium gehoord? Dat kan, tot vandaag was hij namelijk enkel te bewonderen in Amerika. Een megatherium was een enorm groot en langzaam bewegend zoogdier dat leefde tijdens het Pleistoceen in Zuid-Amerika. Maar mede door professor Das is deze reuze luiaard is nu te bewonderen in Den Haag.

Wie is professor Das?

Het verhaal van Professor Das speelt zich honderden jaren geleden af op een bijzondere plek in Den Haag. In een mooi herenhuis aan het Jan Huybersplein woonde de verstrooide professor en ontdekkingsreiziger meneer Das. Hij had maar 1 passie, het verzamelen en ontdekken van diverse naturalia en exotica van over de hele wereld.

Uitgestorven

De Megatherium stierf ongeveer 11.000 jaar geleden uit. Dit zoogdier uit de ijstijd was de grootste van de grondluiaards; De naam Megatherium betekent ‘groot beest’. Deze naam kreeg hij in 1856 door paleontoloog Richard Owen. Het is het grootste landzoogdier waarvan bekend is dat ze hebben bestaan, met een gewicht tot 4 ton en een lengte van maximaal 6 meter. Beter te vergelijken met de moderne olifant.

Uniek in Nederland

Deze unieke imitatie van de Megatherium is een bijzondere item voor Nederland en enkel te bewonderen in Mappa Mundia, onderdeel van Avonturia. Binnen de muren van Mappa Mundia vind je nog meer mooie stukken zoals de Triceratops en T-rex. Dit is enkel nog maar het begin van Mappa Mundia. Laat je verder verwonderen door dieren, interactieve speurtochten en de zoopies.

Mappa Mundia

Mappa Mundia is een uniek stuk binnen Avonturia waar je de avonturen van Professor Das zich afspeelt. Dit onderdeel is alleen tegen betaling te bewonderen. Zeven dagen per week geopend.

Megatherium Sloth Tail

3d Illustration Of A Giant Sloth

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
vacature
activiteit

Nieuwsbrief inschrijving

Click here to go to the top of the website